BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZincir marketlerde altın furyası: Peynir ekmek gibi satılıyor----

Zincir marketlerde altın furyası: Peynir ekmek gibi satılıyor

Zincir marketlerde altın furyası: Peynir ekmek gibi satılıyor
08 Mayıs 2024 - 17:58 www.finansgundem.com

Güney Kore’de zincir marketler gram altın satışlarına başladı. Enflasyon etkisinde olan ülkede gençlerin altına olan talebiyle marketlerin 1 gramlık altın stokları 2 gün içinde tükendi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Güney Kore marketlerinde popüler bir ürün adeta peynir ekmek gibi satmaya başladı. Ancak bu bilindik bir market harcaması değil. Zira enflasyonla boğuşan Güney Kore halkı marketlerde satılan mini altın külçeleri satın alıyor.

CNBC’nin haberine göre ülkenin en büyük market zinciri CU, müşterilerine mini külçeler sunmak için Kore Maden ve Menkul Kıymetler Darphanesi (KOMSCO) ile anlaştı. Haberde altın külçelerin büyük talep gördüğü de belirtiliyor.

Ağırlıkları 0,1 gram ile 1,87 gram arasında değişen tırnak büyüklüğündeki altın külçeler nisan ayından bu yana CU satış noktalarında sunuluyor. 1,87 gramlık bir külçe 225.000 wondan satılıyor. 0,5 gramlık bir külçenin fiyatı ise 77.000 won.

Yerel haber ajanslarına göre her biri 113.000 won olarak fiyatlandırılan 1 gramlık külçeler ise iki gün içinde tükendi. Külçeler tebrik mesajları, doğum günü kutlamaları ve hatta kişilik tipleri tasarımlarıyla birlikte geliyor.

CU’nun mobil uygulaması Pocket CEU verilerine göre 30’lu yaşlardaki insanlar bu altın külçeleri satın alma konusunda en aktif davranan kesim olarak öne çıkıyor. Lansmandan bu yana toplam satışların %41 kadarı bu yaştaki müşterilere yapılmış. 40’lı yaşlardaki müşterilerse mini külçelere olan talebin %35,2’sini oluşturmuş. 50’li yaşlardaki müşteriler talebin %15,6’lık kısmını, 20’li yaştakilerse tüm satışların %6,8’ini karşılamış.

Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) yakın tarihli bir raporuna göre Güney Kore’de külçe ve sikke altın talebi bu yılın ilk çeyreğinde altının fiyatının artmasıyla %27 yükselerek 5 tona ulaştı. WGC, Güney Kore’deki altın alımlarında iki yıldan fazla süredir görülen en keskin üç aylık artışın kaydedildiğini bildirdi.

Diğer marketler de külçe altın satışı dalgasına katılıyor. Güney Kore’nin bir diğer market zinciri GS25 de marketlerinde ve müşteri otomatlarında altın satışı sağlıyor.

UOB'de piyasa stratejisi, küresel ekonomi ve pazar araştırması başkanı olan Heng Koon How, "Tipik olarak, yerel para biriminin değer kaybettiği ekonomik belirsizlik zamanlarında, yerli yatırımcılar güvenli liman varlıkları için yatırım aramasıyla fiziksel altın ürünlerine olan talep her zaman artacaktır" dedi.

WGC, altın fiyatları rekor seviyelere ulaşsa bile, Asya'daki genç bir grup arasında altına yatırım ilgisinin artma eğiliminde olduğuna dikkat çekti.

WGC Küresel Merkez Bankaları Başkanı Shaokai Fan, CNBC’deki demecinde, "Birçok Asya ekonomisi, bir nesilde ilk kez enflasyon ve finansal belirsizlikle karşılaşıyor. Birçok genç yatırımcının varlıklarını çeşitlendirmenin ve korumanın bir yolu olarak altını keşfetmesi mantıklı” ifadelerine yer verdi.

Altının kilogram fiyatı yükseldi

 

Güvenli liman varlıkları yatırımcıları koruyacak mı?

 

ABD’de yüksek enflasyon orta sınıf yaşam algısını sarsıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)