BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDiyet yapanlar dikkat! İştahı bastıran 12 yiyecek----

Diyet yapanlar dikkat! İştahı bastıran 12 yiyecek

Diyet yapanlar dikkat! İştahı bastıran 12 yiyecek
28 Nisan 2024 - 17:02 www.finansgundem.com

Diyet yaparken kendinizi kontrol etmekte zorlanıyor musunuz? Eğer öyleyse iştah azaltıcı etkisi olduğu kanıtlanan bazı özel yiyecekleri deneyebilirsiniz. Bu besinlerin içerdiği faydalar ve vücut üzerine etkileri şöyle sıralanıyor…

İştahı kesen popüler kilo verme ilaçları ayda on binlerce liraya mal olabiliyor. Üstelik Medical News Today, bunların mide bulantısı, kusma ve kabızlık gibi yan etkilerin yanı sıra pankreatit ve böbrek hasarı gibi daha ciddi sorunlara da neden olabileceğini söylüyor. Ancak kilo verirken tok kalmanın daha güvenli, ucuz ve etkili yolları da mevcut. 

İştahı bastıran bu on iki yiyecek ise hem doyurucu hem lezzetli olup bütçenizi de zorlamıyor. Shape'e göre, bu protein ve lif açısından zengin gıdaları ve baharatları diyetinize eklemek, teraziyi lehinize çevirebilir.

İşte iştahınızı bastırmaya yarayan 12 yiyecek…

BADEM

Bir avuç badem antioksidanlar, E vitamini ve magnezyum içerir. Bu sağlıklı kuruyemişler kan şekerini kontrol etmeye, bağırsak sağlığını geliştirmeye ve iştahı bastırırken kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur. 2019 yılında yapılan bir araştırma, bademlerin iştah kontrolünde etkinliğini doğruladı.

ZENCEFİL

Sindirime yardımcı olmak ve doğal olarak daha az acıkmanızı sağlamak için smoothie'nize taze rendelenmiş zencefil ekleyin. Ekstra lezzet ve enerjiyi artırmak için birçok yemeğe zencefil de ekleyebilirsiniz. Metabolism dergisinde yayınlanan araştırma, zencefil yiyen erkeklerin iştahında azalma yaşadığını buldu.

AVOKADO

Kolesterolü ve kan şekerini düşüren iyi yağlar içeren bu doyurucu meyvenin sağlığa pek çok faydası var. Harvard T.H. Chan Halk Sağlığı Okulu, avokadoların, genellikle yağ oranı düşük olan geleneksel kolesterol düşürücü gıdalardan daha fazla tokluk sağladığını söylüyor. Avokado, en yüksek yağlı bitki besinlerinden biridir ve bu da onları vejetaryenler ve veganlar için ideal kılar. Araştırmalar, insanların yarım veya tam avokado içeren bir yemek yedikten sonra kendilerini daha tok hissettiklerini gösteriyor.

YUMURTA

Beslenme Araştırması'nda yayınlanan bir araştırma, kahvaltıda simit yerine yumurta yemenin kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olduğunu gösteriyor. Protein açısından zengin yumurtaların elinizin altında olması akıllıcadır çünkü iştahı azaltır ve kalori alımını azaltır.

TATLI PATATES

Vitamin açısından zengin olan bu sebze, bol miktarda diyet lifi ve sindirim enzimlerine direnç gösteren özel bir nişasta içerir, böylece midenizde daha uzun süre kalarak tokluk hissi yaratır.

BİTTER ÇİKOLATA

Araştırmalar en az %70 kakao içeren bitter çikolatanın doğal bir iştah bastırıcı olduğunu gösteriyor. Çikolatanın içindeki acılık vücuda iştahınızın azalması sinyalini verir.

SOYA PEYNİRİ

İştahı bastırmaya ve yiyecek alımını azaltmaya yardımcı olmak için tofuyu sebzelerle karıştırarak kızartın. Advances in Nutrition'da yayınlanan bir çalışma, bu etkiden sorumlu olanın tofudaki genistein adı verilen izoflavon olduğunu söylüyor.

WASABI

Foods dergisinde yapılan bir araştırmaya göre, genellikle suşiye eşlik eden bu sıcak baharatın sadece birazı bile obeziteyle doğal yoldan savaşmaya yardımcı olabilir. Wasabi doğal bir iştah bastırıcıdır ve aynı zamanda antiinflamatuar bir besindir.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay içmenin sağlık yararları hakkında araştırmalar yayınlanmaya devam ediyor. Appetite dergisinde yayınlanan bir rapora göre, yeşil çaydaki kafein ve kateşinler iştahınızı bastırarak kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı oluyor.

TARÇIN

Healthline'a göre araştırmacılar tarçının insülinin etkilerini taklit ederek ve kan şekerinin hücrelere taşınmasını artırarak kan şekerini düşürmeye ve diyabetle savaşmaya yardımcı olabileceğini keşfettiler. Bu da iştahınızı kontrol etmenize yardımcı oluyor.

Zayıflayayım derken sağlığınızdan olmayın! İşte en popüler 4 diyet

 

Diyet dönemi bitiyor: İstediğinizi yiyip zayıflayacaksınız!

 

Kilo vermek isteyenler dikkat! İşte dünyanın en sağlıklı üç diyeti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)