BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAmerikalıların yüzde 89’u esnek çalışma istiyor----

Amerikalıların yüzde 89’u esnek çalışma istiyor

Amerikalıların yüzde 89’u esnek çalışma istiyor
23 Ağustos 2023 - 17:16 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde ortaya çıkan esnek çalışma yöntemleri ABD’de yavaşlayan istihdama rağmen çalışanların öncelikli tercihleri arasında. Üstelik bazı çalışanlar daha esnek çalışmak için fedakarlık etmeye dahi hazır

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kovid-19 süreci sonrasında ABD’deki ofislerin önemli bir bölümü kapandı. Tam zamanlı çalışanlarsa esnek çalışma ve evden çalışma uygulamalarını tecrübe edebildi. Pijamalarla çalışmak herkes için uygun olmasa da uzaktan ve hibrit çalışma yöntemleri kalıcı olacak gibi gözüküyor.

Bankrate’in son bir araştırmasına göre kendilerini tam zamanlı çalışan veya tam zamanlı iş arayan olarak tanımlayan ABD’deki yetişkin çalışanların %89’u haftada dört gün çalışma, uzaktan çalışma veya hibrit çalışma gibi yöntemleri destekliyor. Üstelik tam zamanlı çalışanlar daha fazla esneklik için kariyerlerinde büyük değişimler gerçekleştirmeye de hazır: Dört günlük çalışma, uzaktan çalışma veya hibrit çalışma olanakları arayan çalışanların yüzde 51’i bu seçeneklerden en az birine sahip olmak için şu anki işlerini hatta sektörlerini değiştirmeye hazır olduklarını belirtiyor.

ABD’de istihdam piyasası yavaşlasa da Temmuz 2023 Bankrate Ekonomik Gösterge Anketi çalışanların taleplerinin istikrarlı kaldığını ve Amerikalıların işyerlerinden daha fazla seçenek beklediğini gösterdi. Çalışan nüfusun tercihlerindeki değişimle birlikte işverenlerin bir sonraki adımda ne yapacağı merakla takip ediliyor.

Dört günlük hafta daha popüler

Bankrate araştırması tam zamanlı çalışanlar için haftada dört gün çalışmanın uzaktan ve hibrit çalışmadan daha popüler bir tercih olduğunu ortaya koydu. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Bankrate anketindeki katılımcıların %81’i dört günlük haftalık çalışmayı destekliyor. Katılımcılar tam zamanlı çalışmak yerine %64 oranla tam zamanlı uzaktan çalışmayı, %68 oranla hibrit çalışmayı tercih ediyor.

Esnek çalışma tercihi özellikle kadınlar ve daha genç jenerasyonlar arasında yaygın. Tam zamanlı çalışan kadınların %92’si en azından bir esnek çalışma opsiyonunun uygulanmasını tercih ederken erkeklerde ise bu oran %87. 18 ve 26 yaş aralığındaki Z kuşağının %93, 27 ve 42 yaş aralığındaki Y kuşağının %91’i, 43 ve 58 yaş aralığındaki X kuşağının %87’si ve 59-77 yaş aralığındaki ‘baby boomer’ların %87’si uzaktan çalışma yerine en azından bir esnek çalışma yönteminin uygulanmasını tercih ediyor.

Tam zamanlı çalışanların çoğunluğu hafta içerisinde 4 gün çalışacakları bir çalışma programı için bazı fedakarlıklar yapmaya da hazır. Haftada dört gün çalışmayı destekleyenlerin %89’u şu anda sahip oldukları bazı şeyleri bu hak için feda edebileceklerini belirtiyor. Katılımcılar fedakarlık yapılabilecek seçenekler arasında %54 oranla daha uzun çalışma saatleri, %37 oranla sektör ve iş değişimi, %27 oranla mesai için ofise daha fazla gitme ve %10 oranla maaş kesintisi cevabını verdi.

Her beş tam zamanlı çalışandan ikisi tam zamanlı uzaktan çalışma seçeneği için iş değiştirmeye hazır olduğunu belirtiyor. Uzaktan çalışmayı destekleyen tam zamanlı çalışanların %78'i karşılığında bir şeyden fedakarlık edeceklerini kabul ediyor: Katılımcıların %42’si işlerini veya sektörlerini değiştirmeyi, %35’i akşamları veya hafta sonu gibi yoğun olmayan saatlerde çalışmayı, %28’i daha az heyecan duydukları bir iş için çalışmayı ve %15’i maaşlarında kesinti görmeyi kabul ediyor.

Hibrit çalışma tercihi ise görece daha az popüler. Tam zamanlı çalışanların %73’ü hibrit çalışma için bir şeyler feda edebileceklerini belirtiyor. Katılımcıların %37’si iş veya sektör değiştirmeyi, %28’i akşam veya hafta sonu gibi saatlerde çalışmayı ve %10 maaşlarda kesinti görmeyi göze alabiliyor.

Her beş katılımcıdan dördünün (%81) 4 günlük hafta seçeneğini tercih ettiği ankette hibrit çalışma sistemi %68, uzaktan çalışma ise %64 oranla tercih edildi. Söz konusu tablo çalışanların büyük oranda 4 günlük çalışma yöntemine daha sıcak baktığını gösteriyor. 20-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen anketin raporuna göre çalışanların yüzde 4’ü geleneksel beş günlük çalışmaya karşı olduğunu yüzde 3’ü ise bu geleneksel yönteme kesinlikle karşı olduğunu bildirdi.

Bankrate Kıdemli Ekonomi Analisti Mark Hamrick, anket sonuçlarına ilişkin yorumlarında "Kovid-19 salgınının ilk ve umutsuz günlerinde ortaya çıkan hızlı, dikkat çekici, neredeyse devrimci değişikliklerle birlikte, şu anda istihdam edilenlerin yanı sıra iş arayanların da çoğunluğu, hibrit ve tamamen uzaktan çalışma fırsatlarına daha kısa çalışma haftalarına ve daha fazla esnekliğe öncelik veriyor" ifadelerine yer verdi.

Uzaktan çalışma ikileminde CEO’lar mı haklı?

 

İş hayatında gençlerin tercihi hibrit çalışma modeli

 

Haftada dört gün çalışma geliyor! İlk yasal adım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)