Ana SayfaRöportajlarUzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok---

Uzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok

7 / 11
Uzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok
12 Mart 2014 - 08:50 www.finansgundem.com

“SIKINTIMIZ, ULUSLARARASI STANDARTLARDA YATIRIM YAPILABİLECEK GAYRİMENKULÜN AZLIĞI”

-Cushman & Wakefield olarak sektörde zorlandığınız sıkıntılar neler?

Didem Erendil Tüzer: Yabancı yatırımcılar için gayrimenkul arayışındaysak yaşadığımız en önemli sıkıntı, uluslararası standartlarda yatırım yapılabilecek gayrimenkulün azlığı. Özellikle ofis piyasasında tamamlanmış ofis projelerinin birçoğu kalite olarak uluslararası standardı sağlayan gayrimenkuller olsa da mülkiyet yapısı, kiracı profili gibi unsurlar bakımından yabancı yatırımcıların tercih ettiği gayrimenkul statüsüne girmiyor. Yabancı yatırımcı, toplu alım ve kiralamalarda karşısında tek bir muhatap görmek istiyor. Oysa farklı, küçük küçük mal sahibi buluyor karşısında. Mal sahipleri de uluslararası standartta bir gayrimenkul olduğunu düşünerek, beklentisini yukarı çekmiş oluyor. Alıcı ile satıcı arasındaki bu fiyatlama farkı bizi zorlayan konulardan bir tanesi.

-Yabancı yatırımcı bitmiş projeyi mi, maket üzerindeki projeyi mi tercih ediyor?

Didem Erendil Tüzer: Farklı fonları ve farklı yapıları var. Kimisi gelir getiren gayrimenkullere yatırım yapmak istiyor. Ne kiralama ne de geliştirme riski almak istiyor. Onlar hazır, içinde kiracısı olan, kendi standartlarına uygun olan gayrimenkulleri satın almak ve alır almaz gelir getirsin istiyorlar. Kimisinin de daha farklı, daha yüksek gelir beklentileri var. Bunlar daha çok geliştirme projelerine yönelmeyi tercih ediyorlar. Böylece geliştirici kârından da faydalanmış oluyorlar. Kendi standartlarında bir gayrimenkul üretme şansları oluyor ve de sonuçta bunları ikincil yatırım piyasalarında satarak bir de oradan kâr sağlamış oluyorlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster