Ana SayfaRöportajlarUzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok---

Uzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok

6 / 11
Uzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok
12 Mart 2014 - 08:50 www.finansgundem.com

“ANADOLU’DA PERAKENDE SEKTÖRÜ İLGİ GÖRÜYOR”

-Yabancıların yatırım tercihleri nedir? Yatırım yaptıkları yerler nereler?

Didem Erendil Tüzer: Yabancı yatırımcılar için ilk etapta tabi ki İstanbul öne çıkıyor. İstanbul pazarını anlaması ve dinamiklerini takip etmesi yabancı yatırımcılar için daha kolay. Oysa  perakende sektörüne baktığımız zaman Türkiye’de çok fazla şehir, ciddi bir potansiyele sahip. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler hızlıca büyüyüp, daha hızlı doygunluğa ulaştığından yabancı yatırımcılar için farklı şehirlerde çok önemli potansiyeller ortaya çıktı. Anadolu’da nüfusu 1 milyonun üzerinde olan birçok şehir var. Bu şehirlerin hepsi birer potansiyel. O yüzden perakende sektörü en çok ilgi gören sektör diyebiliriz.

Bunun dışında İstanbul’un doğal bir finans merkezi olması, ofis piyasasındaki hareketi de beraberinde getiriyor. Ofis pazarına, yavaş yavaş Ankara ve İzmir de dahil oluyor.

Konuta baktığımız zaman; tüm Türkiye’nin konut ihtiyacından bahsedebiliriz. Yabancı yatırımcılar, daha çok gelir getiren mülkler özelinde yatırım yapmayı tercih ettikleri için konut yabancı yatırımlar anlamında geçmiş yıllarda geride kalmış olsa da yakın zamanda toplu alımlar ile hareket kazandı. Gelecekte de 'bu şekilde devam edecektir' diye düşünüyorum.

-Orta Doğu'lu yatırımcılar Türkiye’deki gayrimenkul sektörüne nasıl bakıyor?

Didem Erendil Tüzer: Orta Doğu'lu yatırımcılar aslında çok farklı şekillerde Türkiye’ye geliyorlar. Özellikle bireysel yatırımcılar bizim gibi profesyonel danışmanlarla ilerlemiyorlar. Onlar genelde kendileri gelip yatırım yapıyorlar ve yatırım miktarları oldukça yüksek oluyor. Aile ofislerinin de çok ciddi yatırımları var. Bunun dışında son zamanlarda devlet fonları gibi daha kurumsal yatırımcılar gelmeye başladı. Devlet fonları seviyesinde pazara daha büyük yatırımlarla girmeye hazırlanan ya da girmiş yatırımcılar var. Aslında Orta Doğu en önde gidiyor yatırımcı anlamında.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster