Ana SayfaRöportajlarUzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok---

Uzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok

5 / 11
Uzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok
12 Mart 2014 - 08:50 www.finansgundem.com

“TÜRKİYE, PEK ÇOK GELİŞEN ÜLKEDEN FARKLI DİNAMİKLERE SAHİP“

-İstanbul neden yabancı yatırımcıların iştahını açıyor?

Didem Erendil Tüzer: İstanbul’un en büyük özelliği aslında birçok sektörün merkezi olması. İstanbul, hem bir finans merkezi, hem lojistik, hem üretim, hem de turizm merkezi. Çok önemli dinamiklerin hepsini bir arada barındıran bir şehir. Tabi ki Türkiye’nin nüfus olarak en büyük şehri ve lokasyon olarak da yine ulaşım anlamında birçok ülkeye kolaylıkla ulaşım sağlanabilen bir kent. O yüzden de son yıllarda özellikle birçok uluslararası şirket Türkiye’yi bölgesel merkez olarak seçmeye başladı. Buradan farklı bölgeleri ve farklı coğrafyaları yönetmeye başladılar. Bunların arasında çok büyük uluslararası kurumsal şirketler de var. Bu uluslararası şirketler İstanbul’u bir üs olarak konumlandırdıkça, İstanbul’un önemi daha da artacak.

-Yurt dışından Türkiye’ye bakış nedir? Yabancı yatırımcı yatırım için Türkiye’yi ne kadar tercih ediyor?

Didem Erendil Tüzer: Türkiye, global fonların genişlemesi için çok doğal bir lokasyon. Ortadoğu, Kanada, Amerika, Uzakdoğu-Asya gibi farklı coğrafyalardan yeni yeni giren fonların olmasının sebebi de bu. Türkiye genel bir stratejinin önemli bir parçası. Bu gibi fonlar, kendi bölgelerinde yatırım doyuma ulaştığı için veya yatırımlarını çeşitlendirmek istedikleri için Avrupa pazarlarına açılıyorlar. Bu açılımın bir uzantısı da cazip bir pazar olan Türkiye. Türkiye, pek çok gelişen ülkeden farklı dinamiklere sahip.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster