Ana SayfaRöportajlarUzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok---

Uzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok

10 / 11
Uzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok
12 Mart 2014 - 08:50 www.finansgundem.com

“YERLİ YATIRIMCI AÇIK ARA ÖNDE”

-Türkiye gayrimenkul yatırım piyasasında yabancı yatırımcıların hakimiyet oranı nedir?

Didem Erendil Tüzer: Net bir yüzde vermek çok zor aslında. AVM’ler açısından bakarsak yaklaşık yüzde 20 yabancı, kalanı yerel yatırımcı diyebiliriz. Ama genele bakarsak yerel yatırımcıların daha çok olduğunu söyleyebiliriz.

-Yurt dışındaki emeklilik fonlarının Türkiye’deki yatırım stratejisini anlatır mısınız?

Didem Erendil Tüzer: Genel emeklilik fonları, yatırım stratejileri ile birbirlerine çok benzer. Onlar bir emeklilik fonunu yönettikleri için yatırım konusunda, fırsatçı gayrimenkul fonlarına göre çok daha konservatif bir bakış açıları var. Daha güvenli, hem kiracı profili anlamında hem de yatırımın likit olmasına önem vererek uzun vadeli bir bakış açısıyla gayrimenkulleri inceliyorlar. O yüzden onların bakış açıları biraz daha tek bir küçük yatırımdan ziyade, uzun vadeli pazarda kalabilecekleri, daha büyük çaplı yatırımlar oluyor. Burada kimisi geliştirme riski de alabiliyor, kimisi hiç bu riski almadan sadece gelir getiren gayrimenkullere yatırım yapabiliyorlar. Lokal ortaklıklar yapabiliyorlar. Ama genelde biraz daha büyük ölçekli ve güvenli yatırımlar diyebiliriz.

-Geçenlerde dünyaca ünlü ayakkabı markası Clarks’ın önümüzdeki 4 yıl boyunca Türkiye’de açacağı 25 mağaza için en doğru noktaları bulacağını açıklamıştınız. Bu noktaları nasıl belirliyorsunuz?

Didem Erendil Tüzer: Biz genel anlamda bunu dünyanın her yerinde yapıyoruz. Bilhassa perakendecilerle dünyanın her yerinde eş zamanlı çalışabiliyoruz. Clarks bizim önemli müşterilerimizden biridir. Bu gibi perakende müşterilerimiz için büyüme planını, mağazanın önceliklerini, konseptini, AVM’nin konsepti ve bilhassa hedef kitlesi ile en iyi uyacak şekilde birleştirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla orada performansı yüksek seviyede olan AVM’lere bakıp ve doğru AVM’lerde tespitler yapıyoruz.

Devam eden büyük çaplı ve uzun soluklu olan projelerimiz de var. Bu gibi projeler, önümüzdeki yıllarda ciddi şekilde artacak. Artması da gerekiyor zira Rusya’daki toplam marka adedi Türkiye’nin üç katı. Günün sonunda Türkiye’de çok ciddi fırsat, henüz Türkiye’ye girmemiş olan çok sayıda yabancı marka var. Bir çoğuyla görüşmelerimiz devam ediyor ve Türkiye sürekli gündemde oluyor. Bu yatırımlar, önümüzdeki dönemde ciddi şekilde artacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster