Ana SayfaRöportajlarUzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok---

Uzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok

3 / 11
Uzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok
12 Mart 2014 - 08:50 www.finansgundem.com

“OFİS SEKTÖRÜ YÜKSELİYOR”

-Türkiye’de gayrimenkul sektöründe yükselen trendler hangileri?

Didem Erendil Tüzer: Gayrimenkulde ofis sektörünün yükseldiğini söylemek gerekir. Zira 2013 yılında ofis pazarı rekor kırdı. Şimdiye kadar daha çok perakende sektöründe yatırım yapılıyordu. Alışveriş merkezlerinin ve sektörün hızlı büyümesi ile yatırım yapılabilir seviyede gayrimenkul olarak daha çok alışveriş merkezlerinin geliştirilmiş olması bunda etkiliydi. Bu son birkaç yıldır özellikle hem talebin hem de İstanbul’un öneminin artmasıyla ofis sektörü çok daha önemli hale gelmeye başladı.

Ofis ve perakendenin yanı sıra son yıllarda alternatif yatırımlara da ilgi hızla büyüyor. Özellikle sosyal içeriği de olan öğrenci yurtları, yaşlı bakım merkezleri ve kamu-özel işbirlikleri ile devam eden sağlık projeleri, yabancı yatırımcıların en çok ilgilendikleri yatırım türlerinden.

2014 nasıl geçecek derseniz, maalesef biraz belirsizliklerle başladı. Ama bunu da ikiye bölmek lazım. Özellikle yabancı yatırımcılar, Türkiye gibi yeni pazarlara girerken çok hızlı kararlar vermiyorlar. Çok daha uzun dönemli bakış açıları var. Pek çok anlamda, çeşitli araştırmalar yapıyorlar. Hukuki, ekonomik, demografik ve teknik çok çeşitli durum tespit çalışmaları yaparak yeni bir pazara girmeye karar veriyorlar. Bu yıl, Türkiye’de seçimler nedeniyle politik bir belirsizlik olsa da uzun ve orta vadeli yatırımcılar için bazen bu gibi zamanlar fırsat anlamına da gelebiliyor. O yüzden aslında belki 2014’ün sonunda bir daha dönüp değerlendirmek doğru olabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster