Ana SayfaRöportajlarUzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok---

Uzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok

11 / 11
Uzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok
12 Mart 2014 - 08:50 www.finansgundem.com

“UZUN VADELİ DÜŞÜNEN YATIRIMCI İÇİN SIKINTI YOK”

*-17 Aralık sonrası yaşananlar yabancı yatırımcının Türkiye’ye bakışını nasıl değiştirdi?

Didem Erendil Tüzer: Türkiye’ye gelen yabancı yatırımcılar, uzun vadeli yatırımcılardır. Kısa vadede gelip, tek bir proje yatırımı yapıp gitmeyi planlayan yatırımcılardan değil. Aslında uzun zamandır Türkiye’yi inceliyorlar. Şu an Türkiye’de yatırımcılar için belirsiz bir ortam var. Yeni yatırımcılar ve bazı yerel yatırımcılar belli bir süre 'bekle, gör' pozisyonu alacaktır. Ancak bu ortam, Türkiye dinamiklerine hakim, Türkiye’deki kültürü, ekonomik ve stratejik gelişmeleri uzun zamandır takip eden yatırımcılar için yatırımı engelleyecek bir durum değil. Çünkü çoğunun Türkiye’de halihazırda yatırımları var veya yeni yatırımlar yapmak için ilerlemiş durumdalar. Türkiye’nin şu an içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi portrenin uzun vadeli düşünen yatırımcı için çok önemli bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.

 -Son olarak neler söylemek istersiniz?

Didem Erendil Tüzer: Aslında bu gibi zamanlar, içe dönüp yatırım ortamını iyileştirecek adımlar atmak ve eksikleri toparlamak için bir fırsat yaratabilir. Burada sektörün ihtiyacı, profesyonel danışmanlarla çalışılmış ve iyi incelenmiş talebe, arza göre geliştirilmiş projelerin yapılması. Cushman & Wakefield, hem kullanıcıların, hem yatırımcıların taleplerinin farkında. Yerel geliştiricilerin doğru projeleri, doğru yerlerde yapmaları, projelerin talebe ve arza göre planlanması için gayrimenkul geliştiricilerinin de bizim gibi profesyonel şirketlerle çalışmasında fayda var. Bu sayede hem kâr hem de satış anlamında projelerin önü açılmış olur.

Bunun dışında da yabancı yatırımcılarla ortaklık konusu bence önümüzdeki yılların en önemli işlerinden biri olacak. Çünkü yabancı yatırımcılar Türkiye’ye girerken güçlü yerel ortaklarla bir ortaklık yapmak, hatta ortak şirket kurup birlikte iş geliştirmek gibi bir stratejiyi tercih ediyorlar. Bu nedenle yerel pazarda hareket ederken Pazar dinamiklerini, imar ve izinler gibi birçok konuyu çözebilmek için iyi bir partnere ihtiyaç duyuyorlar. Aynı şekilde yerel ortaklar da, yabancı yatırımcıların dünyadaki deneyimlerinden faydalanmak istiyorlar. Son olarak da bu yerel ve yabancı ortaklıkların ileride gayrimenkul piyasasının gelişmesi için çok önemli olacağını düşünüyorum. (FOTOĞRAFLAR: SİNAN ÖZEL)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster