Ana SayfaRöportajlarUzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok---

Uzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok

4 / 11
Uzun vadeli düşünen yatırımcı için sıkıntı yok
12 Mart 2014 - 08:50 www.finansgundem.com

“TÜM TÜRKİYE’YE DANIŞMANLIK YAPIYORUZ”

-Türk gayrimenkul pazarına gireli ne kadar oldu? Türkiye cazip bir Pazar mı? Sadece İstanbul’da mısınız, başka kentlerde ofisiniz var mı?

Didem Erendil Tüzer: Cushman & Wakefield ofisini 2008 yılında İstanbul’da açsa da aslında Türkiye pazarında 1988’den beri yerel ortakla çalışan bir şirketiz. Ofisimizin İstanbul’da olması sadece İstanbul’da hizmet verdiğimiz anlamına gelmiyor. Cushman & Wakefield, tüm Türkiye’de danışmanlık yapıyor. Buna en iyi örnek yakın zamanda yabancı bir müşterimiz için Malatya’da gerçekleştirdiğimiz arsa satışı olabilir. Yani Edirne’den Kars’a kadar müşterimizin olduğu her yerde varız.

Türkiye cazip bir pazar. Hepimizin bildiği temel özelliklere baktığımız zaman bunu çok daha net görebiliyoruz. Genç ve dinamik nüfusuyla demografik özellikleri, Avrupa’da olmayan bir özellik. Bunun yanı sıra sürekli artan bir talep var, iç dinamikler çok kuvvetli. Özellikle 2001 krizinden sonra ciddi bir ekonomik yapılanma yaşadı Türkiye. O yüzden de aslında 2008 gibi krizleri biraz daha hafif atlattı diyebiliyoruz. Çok daha kuvvetli bir finans sektörü var şu anda ve ülkenin ciddi bir büyüme potansiyeli var. O yüzden tüm bu gelişen pazarlar içinde Türkiye, yabancılar için çok önemli bir pazar.

Yabancı yatırımcıların özellikle şeffaflığın yüksek olduğu, denetim mekanizmalarının sağlıklı işlediği, fonlanabilir ve de likit pazarlara daha yoğun ilgi gösterdiğini de hatırlayarak yabancı yatırımcıları çekmek için bu senenin, kendi ev ödevlerimizi de yapmamız açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konularda Türkiye’nin kendini geliştirmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Sektör, yabancı yatırımcı girdikçe, bizim gibi yabancı danışmanlık şirketleri büyüdükçe, daha da şeffaflaşacak ve gelişecektir.

Türkiye’de hukuki ve kurumsal zemin de güçleniyor. Tüm bu faktörler alt alta konulduğunda Türkiye’nin cazip bir Pazar haline geldiğini söyleyebiliriz. Ayrıca çok önemli olan başka nokta da; Hem Fitch’in, hem de Moody’s’in kredi notu artışları oldu. Not artışından sonra daha önce Türkiye’ye yatırım yapamayan pek çok fon için Türkiye yatırım yapılabilir bir ülke pozisyonuna geldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster