Ana SayfaFinans KulisUstalardan önemli tavsiyeler---

Ustalardan önemli tavsiyeler

6 / 7
Ustalardan önemli tavsiyeler
04 Eylül 2014 - 08:52 www.finansgundem.com

Ulkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı/Hasan Ulusoy

“Parayı kazanırken dikkat et! Harcarken zaten gideceği yeri bulur…” Yıllar önce bir büyüğünden gelen bu nasihat, Türkiye’nin yerli sermayeli en büyük ilaç şirketlerin biri olan Nobel İlaç’ın sahibi Hasan Ulusoy’un  30 yılı aşan iş hayatının yol göstericisi mottosu…

Ailesinin 1950’lerde İstanbul, Beşiktaş’ta iki eczane ile kurduğu işi 1990’da devralan Ulusoy’un Nobel İlacı,24 senede 300 milyon lira ciroya ulaşan bir ilaç devi haline geldi. Bugün Nobel, yurtdışında üretim yapan ilk ve tek Türk ilaç şirketi konumda. Ve bunu da henüz 1992de, Ulusoy’un yeni pazarlar yaratmak için Türk Cumhuriyetleri’nde mekik dokumasına borçlu. ”Ben bu işe altı yaşımda eczanede paket sararak ,şişe yıkayarak başladım. Sıfırdan başlasan, yine işi yüreğimde hissedebileceğim bir ‘mutfakta’ yola çıkmak isterdim. İşi bilmek, çalışmak, azim, sorumluluk duygusu ortam nasıl olursa olsun vazgeçilmez değerlerdir” diyor.

Yatırım felsefesini ise “karlı görünen, riskli öngörülebilir, değerlerimize, ilkelerimize uygun yatırım “şeklinde özetliyor. Bildiğiniz, severek yaptığınız, ekonomik karşılığı da olan işe girmek Ulusoy’a göre her zaman için doğru bir yatırım. ”Benim için bu alan tabii ki ilaç ve sağlık” diyor. Ulusoy’un bugüne kadar yaptığı en iyi yatırımsa yurtdışına açılma kararının ardından yaptığı Orta Asya yatırımı olmuş. Önümüzdeki dönemde de en önemli yatırım fırsatlarının gelişen pazarlardan çıkacağını düşünüyor.

Yılların tecrübesinden işe yeni başlayacak girişimci ve yatırımcılar için “asla yapmayın” dediği önemli tavsiye ise” dürüstlük, güven, samimiyet gibi değerleri asla kaybetmemek. ”Çünkü ona göre gerisi tekrar kazanılabiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster