Ana SayfaFinans KulisUstalardan önemli tavsiyeler---

Ustalardan önemli tavsiyeler

3 / 7
Ustalardan önemli tavsiyeler
04 Eylül 2014 - 08:52 www.finansgundem.com

ÜNLÜ&CO Yönetim Kurulu Başkanı/Mahmut Ünlü

Mahmut Ünlü son yılların önemli birleşme ve satın alma işlemlerinin çoğunda başrol oynadı. Şok Mağazaları, Bizim Toptan, Golf… Henüz yedi yaşındayken Tarsus’un Narman Yaylası’nda çizgi roman satmakla başlayan girişimcilik serüveni, bugün 259 milyon lira aktif büyüklüğe, 87 milyon lira satış gelirine ve 18 milyon lira karı olan bir şirkete evrilmiş durumda. 1996’da 50 bin dolarla kurduğu yatırım şirketinin 18 yıl içinde ulaştığı bu başarının altında yatan felsefeyi Ünlü şöyle özetliyor: “Tecrübelerim ve bilgilerim ışığında piyasada ihtiyaç olarak tespit ettiğim alanlarda, severek isteyerek ve sabırla uğraşabileceğim işlere yatırım yaptım ve yapıyorum.”

Yolun henüz başındayken Goldman Sachs, Morgan gibi sektörünün öncülerinin  hayat hikayelerinden ders çıkardığını anlatıyor. “Her seferinde tekerleği yeniden keşfetmeye gerek yok” diyor, “Bu insanların hayat hikayeleri ve şirket tarihçeleri bana hep ışık tuttu.”

Ünlü’ye göre bir buluş yapmak dışında servet sahibi olmanın kısa bir yolu pek yok. Akıllıca yolu ise insanın bilgi ve tecrübesine sahip olduğu ve piyasanın ihtiyacını doğru değerlendirdiği işi sabırla ve inatla yapmasından geçiyor. "Bilgisizce yapılan her türlü yatırım, her ortamda risklidir” diyor ve ekliyor: “Faizlerin düşük seyretmesi ve finansal enstrümanların çeşitlenmesi nedeniyle en iyi yatırım araçları profesyonel fon yöneticileri tarafından yönetilen fonlardır.”

Şu andaki gelişmeleri göz önünde bulundurduğunda Ünlü’nün yatırım için ‘coğrafi’ tavsiyeleri dikkat çekici: yakın, orta ve uzun vadede Türkiye’yi ilk sıraya yerleştiriyor. Yurtdışında ise orta vadede Mısır ve Irak, uzun vadede ise İran…

Bilgi sahibi olmadığı ya da yalın mantıkla açıklanmayan yatırım tekliflerine, getiri beklentisi ne olursa olsun yatırım yapmıyor. ‘Yeni başlayanlar’ için tavsiyesi ise “Güvenmediğiniz ve/veya ahlaki değerlerinden şüphe duyduğunuz kişilerle sonucu ne kadar cazip görünürse görünsün asla ve asla iş yapmayın”. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster