Ana SayfaFinans KulisTürkiye'nin 10 devinden milyarlarca lira kaynak---

Türkiye'nin 10 devinden milyarlarca lira kaynak

13 / 17
Türkiye'nin 10 devinden milyarlarca lira kaynak
14 Ağustos 2017 - 13:25 www.finansgundem.com

ÖNCELİK MOBİL GİRİŞİMLERDE

GD Holding de yeni girişimlere ulaşmak hedefiyle yapılanmaya giden gruplardan biri. Türkiye'ye uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek yeni markalar kazandırmak hedefiyle yeni fikirleri takibe alan holding, bünyesindeki kuluçka merkeziyle bu fikirlerin olgunlaşıp ticari başarı elde etmesini hedefliyor, iki yıl önce hayata geçirdiği kuluçka merkeziyle bugünün girişimcilerini yarının yatırımcıları yapmak istiyor. Bu amaçla bugüne dek dört start up'a toplam 4 milyon TL'nin üzerinde destek verilmiş bulunuyor.

GD Holding Kuluçka Merkezi'nin yatırım odağında özellikle mobil tabanlı girişimlerin yer aldığını aktaran GD Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, bu yatırımlar için belirledikleri bir limitin olmadığını kaydediyor. Hedefin öncelikle kendi tecrübeleriyle hızlı büyütebilecekleri girişimler olduğunu ifade eden Duyarlar, yeni bir alana girerken pazarın büyüklüğüne, büyüme hızına, globaldeki durumuna ve kendi yeteneklerine baktıklarını söylüyor. Yatırım yapılan girişimleri bir süre kendi ofislerinde büyüme stratejisiyle geliştirdiklerini anlatan Duyarlar, şöyle devam ediyor: "İstisnalar hariç erken aşama girişimlerin önce yüzde 60 hissesini alıyoruz. Daha sonra ilk yıl hedefleri tutturulunca yüzde 20, ikinci yıl ise yine yüzde 20 olmak üzere yüzde 40 hisseyi geri veriyoruz. Bu iki yıl boyunca girişimin başka hiçbir yatırıma ihtiyacı olmayacağını garanti ediyoruz. Böylece girişimciler iki yıl boyunca sadece tek bir işe konsantre olup sonunda yüzde 80 hissesini ellerinde tuttukları, para kazanan bir işe sahip oluyorlar."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster