Ana SayfaFinans KulisTürkiye'nin 10 devinden milyarlarca lira kaynak---

Türkiye'nin 10 devinden milyarlarca lira kaynak

11 / 17
Türkiye'nin 10 devinden milyarlarca lira kaynak
14 Ağustos 2017 - 13:25 www.finansgundem.com

GIDA DIŞINDA HER ALAN

Yıldız Holding bünyesindeki Gözde Girişim ise diğer holdinglerden biraz daha farklı ilerliyor. Perakendeden toptan dağıtıcılığa, sanayi ürünleri ve ambalajdan hızlı tüketim ürünlerine, finansal hizmetlerden endüstriyel malzemeye farklı alanlarda yatırımları bulunan grup, yatırımda özellikle belli bir büyüklüğe ulaşmış girişimleri tercih ediyor. Yatırım yapılacak girişimin dinamiklerine göre tamamına veya azınlık hissesine yatırım yapabilen Yıldız Holding, bu konuda esnek bir yapıda hareket ediyor.

Şu ana kadar 11 girişime 1,7 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını söyleyen Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin CEO'su Mustafa Aydemir, başlangıç aşamasındaki girişimlere yatırım yapmadıklarını belirtiyor. Destek sunacakları girişimin belli bir süre faaliyette bulunmasının kendileri için en önemli kriter olduğunu dile getiren Aydemir, yatırımda gıda dışı alanlara yöneldiklerini de aktarıyor. Potansiyel girişimlere bakarken hangi sektörde olduğundan çok Gözde Girişim olarak değer katabilme potansiyeline baktıklarını söyleyen Aydemir, özellikle tüketiciye dokundukları ve ölçeklendirilebilir işlere ilgi gösterdiklerini ifade ediyor. Çekirdek sermayeden ziyade girişimin dinamiklerine göre finansal yapısına bakarak sermaye desteği yapmaya ve miktarına karar verdiklerini belirten Aydemir, yatırımlara ihtiyaç duydukları her desteği verdiklerini anlatıyor. Aydemir, bu konuda şunları söylüyor: "Gözde Girişim olarak belli miktarda fon ve kaynak ayırarak, bu kaynakları daha sonra kullanacak şekilde yatırım yapmıyoruz. Bize gelen potansiyel yatırım fırsatlarını değerlendirip yatırım kararını verdiğimiz noktada fonu temin ediyoruz. Bu yönüyle diğer özel girişim sermayelerine göre biraz daha farklıyız ve esneğiz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster