Ana SayfaAraştırmaKadın borsacılar hangi hisseleri önerdi---

Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi

6 / 9
Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi
14 Mart 2014 - 13:03 www.finansgundem.com

BİR YIL VADELİ ‘KADEMELİ ALIM’

Gedik Portföy Yönetimi Koordinatörü Banu Kavak:

2014, riskleri ve fırsatları ile çokça konuşulacak volatilitesi (oynaklık) çok yüksek bir yıl olacak. Bu nedenle yatırımcılara hisse senedi piyasalarında muhakkak profesyonel yardım almalarını tavsiye ediyoruz.
Borsanın lokomotifi olan bankacılık sektöründe piyasa değerleri defter değerlerinin de altına geldi. Genel olarak yılın ilk yarısında daha defansif bir portföy oluşturup nakit akışı kuvvetli, borçluluğu finansal tabloları zora sokmayacak düzeyde ve talep esnekliği düşük olan şirketlere yatırım önerebiliriz.
Yılın ikinci yarısından sonra ise büyüme beklentisi olan şirketler daha cazip fırsatlar sunabilir. Yatırımcılara, hisse senetlerinde en az bir yıl vadeli olmak üzere ‘kademeli’ olarak alış yapmalarını önerebiliriz.
Bunu ‘borsa yatırım fonları’ ve seçilmiş hisse senetleri ile yapabilecekleri gibi yatırım fonlarından bir portföy oluşturarak da yapabilirler. Burada daha defansif yapıda olan ‘esnek’ ve ‘karma’ fonlar ile daha çok hisse senedi ağırlıklı olan (asgari yüzde 75) ‘hisse yoğun’ fonlardan bir seçim yaparak kendi risk profillerine göre bir portföy oluşturabilirler. Ve bu portföylerine üç ayda bir gözden geçirerek yeniden dengeleyebilirler.
Bu durum, yatırımcıları borsada zamanlama için sürekli piyasayı kollama ve dibi arama sıkıntısından da kurtarır.

MERRILL LYNCH TÜRKİYE MÜDÜRYDÜ

Üsküdar Amerikan Kız Lisesi ve ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü mezunu olan Banu Kavak, kariyerine Marbaş Menkul Değerler’de başlıyor. İnterbank, Ulusal Yatırım ve birkaç farklı aracı kurum deneyimi sonrasında 2005 yılında Finansbank Özel Bankacılık Satış ve Pazarlamadan sorumlu Grup Müdürü oluyor. 2009 yılında Merrill Lynch Private Banking Türkiye Masası Müdürü olan Kavak, son bir senedir Gedik Portföy Yönetimi Genel Koordinatörlüğünü yapıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster