Ana SayfaAraştırmaKadın borsacılar hangi hisseleri önerdi---

Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi

2 / 9
Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi
14 Mart 2014 - 13:03 www.finansgundem.com

 ‘’THY, PEGASUS, ARÇELİK, HALKBANK’’

Turkish Yatırım Genel Müdürü Dr. Berra Doğaner:

Bu dönemde portföylerde yüzde 40 tahvil (enflasyona endeksli, değişken faizli, özel sektör tahvilleri), yüzde 30 emtia (dünyadaki büyüme beklentilerinin artması nedeniyle gümüş, bölgesel gerginlikten koruma amaçlı altın), yüzde 30 hisse senedi bulundurulmasını öneriyoruz. Orta ve uzun vade için hisse senetleri. Gerçekten iyi getiriler vaat ediyor. 2014 yılı içinde endeksteki geri çekilmelerden yararlanarak oluşturulacak dengeli bir portföy orta uzun vadede çok iyi kazançlar sunacak. Hisse bazında THY, Pegasus, Arçelik, Halkbank ve Tofaş favorilerimiz arasında. THY ve Pegasus’un hem artan yolcu sayıları, hem de dövizin TL karşısında değer kazanması ile satış gelirlerinin pozitif etkilenmesini bekliyoruz. Sektör olarak da hava taşımacılığı düzenli büyüme gösteriyor. AB’ye yüksek ihracatı nedeniyle beyaz eşya da favorimiz Arçelik. Firma yurtdışı satışlarındaki büyümenin devam etmesinin yanı sıra, güçlü bayi ağı ile yurt içi pazarı da domine ediyor. Euro bazlı satışlarından ve maliyetlerinin önemli bir kısmının dolar cinsinden olması nedeniyle euro/dolar paritesinin değerlenmesi Arçelik için olumlu olacak. Halkbank hisseleri ise son bir yıllık fiyat/kazanç oranına göre yüzde 31 iskontolu işlem görüyor.
Kredi/mevduat oranı yüzde 84.2 ile sektör ortalamasının altında. Ayrıca banka kredi büyümesi açısından ciddi bir potansiyel taşıyor. Tofaş2ın ise bu yıl pazardaki daralmadan kısmen daha az olumsuz’ AB pazarındaki toparlanmadan ise olumlu etkilenmesini bekliyoruz. Ayrıca ‘al ya da öde’ anlaşmaları nedeniyle kapasitesini koruma altına almış olması önemli. 2014 yılında Avrupa pazarındaki toparlanmanın  ötesinde, İngiltere, İspanya, İtalya ile ABD’ye Doblo satışlarının 2014’ün son çeyreğinde başlayacak olması ile Tofaş’ın ihracat rakamlarını olumlu yönde etkilenecektir.

 MESLEKTE 31 YIL

Marmara Üniversitesi İİBF İşletme Fakültesi mezunu. Ankara Siyasal’da (SBF) finans alanında mastır ve doktora yaptı. Meslekte 31’inci yılını tamamlayan Doğaner, bunun sekiz yılını SPK’da kamu tarafında, kalan 23 yılını ise özel sektörde geçirdi. Halen Turkish Yatırım’da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Hisse  senetleri, özel sektör tahvil ve bonoları ile Foreks piyasaları dahil olmak üzere tüm sermaye piyasası enstrüman ve piyasalarında uzman.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster