Ana SayfaAraştırmaKadın borsacılar hangi hisseleri önerdi---

Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi

4 / 9
Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi
14 Mart 2014 - 13:03 www.finansgundem.com

‘’SEÇİMLERE KADAR YÜZDE 30 HİSSE’’

Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü Gülizar Özdemir Türk:

 2014 yılında dalgalı bir piyasa bekliyorum. Endeks için aralığım  54 bin – 75 bin. Hisse bazında hareketlerin ön planda olacağı volatil günler yaşamaya devam edebiliriz. Borsada geçen yılın mayıs ayına göre önemli geri çekilmeler ve alım fırsatları var.
Bu açıdan özellikle bankacılık, holding hisseleri başta olmak üzere piyasaya ilgi artabilir. Yatırımcılara mali yapısı ve yönetimi iyi olan hisseleri, alım için izlemelerini öneriyorum.

Bu kapsamda bankalardan İş Bankası C ve Halk Bankası, holdinglerden Koç Holding’i sayabiliriz.
Borsa İstanbul’da 2011 yılından bu yana ortalama fiyat/kazanç oranı 12 ‘de.
Şu anda ise ortalaması 9’un biraz üzerinde. Öz sermayesinin altında piyasa değerinden alınabilecek bankalar bile var.
Yatırımcılara 30 Mart yerel seçimleri öncesinde model portföylerinde yüzde 30 oranında hisseye yer vermelerini öneriyorum. Yükselen risk algılamasında mevduata yüzde 30, tahvile yüzde 20, dövize de yüzde 20 oranında pay ayırabilirler. Seçim sonrasında ise siyasi risk algılamasına göre portföylerini yeniden oluşturabilirler.

GAZETECİLİK DE YAPTI

Gülizar Özdemir Türk, İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu. Aynı bölümde yüksek lisans yaparken 1993 yılında borsacılığına yarı zamanlı olarak başlamış. 20 yıldır bu işi yapıyor. Arada iki yıllık gazetecilik deneyimi de olan Türk’ün bütün meslek hayatı değişik aracı kurumlarda geçmiş. Yurt içi piyasalar ve şirket analizleri konusunda uzman olan Gülizar Özdemir Türk, halen Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü olarak görev yapıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster