Ana SayfaAraştırmaKadın borsacılar hangi hisseleri önerdi---

Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi

7 / 9
Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi
14 Mart 2014 - 13:03 www.finansgundem.com

“ORTA-UZUN VADEDE BANKA VE HOLDİNGLER”

ALB Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut:

Bu yıl orta ve uzun vadeli düşünen yatırımcılar portföylerinin yüzde 30’unu hisse, 20’sini altın, 50’sini de kısa vadeli mevduat olarak dağıtmalı. Bu yıl altın fiyatının yukarı yönlü hareketine devam edeceğini ve 1.420’dolar seviyelerine yükseldikten sonra bir kar realizasyonunun görülebileceğini düşünüyorum. Euro/dolar paritesi ise 1.41 seviyesine doğru yükselir. Dolar/TL paritesinin ise 2.30 seviyelerini tekrar test edip yılsonuna doğru ise gevşeyerek 2.10 TL’ye çekileceğini tahmin ediyorum.
Portföylerinin yüzde 30’unu hisse senedini ayıracak olan yatırımcılar elinde net nakdi bulunan ve temettü beklentisi olan hisseleri tercih edebilir. Yılın ikinci yarısında olumsuz bir trendin yaşanmaması halinde banka ve holding şirketlerine yatırım yapılabilir. Özellikle Halkbank, Vakıfbank, Sabancı Holding ve Koç Holding hisseleri orta ve uzun vadeli yatırımlar için tercih edilebilir.

Önümüzde iki ayrı seçim olması nedeniyle küçük yatırımcılar portföylerinin yüzde 50’sini kısa vadeli mevduata yönlendirebilir. Hisse senedi yatırımcılarının haziran ayına kadar beklemelerini, haziran sonrasında ise finansal açıdan kuvvetli hisselerde pozisyon artırmalarını öneriyorum.

YEDİ YILLIK BORSACI

Marmara Üniversitesi’nde İngilizce Finans öğrenimi gören Yeliz Karabulut, yedi yıllık borsacı. 2007 yılından itibaren çeşitli aracı kurumlarda araştırma uzmanı, kıdemli analist olarak çalışan Karabulut, halen ALB Menkul Değerler A.Ş.’de Araştırma Müdürü olarak görev yapıyor. Uluslararası piyasalar-Foreks, Borsa İstanbul, VİOP ve ekonomi konusunda uzman.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster