Ana SayfaAraştırmaKadın borsacılar hangi hisseleri önerdi---

Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi

9 / 9
Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi
14 Mart 2014 - 13:03 www.finansgundem.com

“ALTERNATİF YATIRIM ENSTRÜMANLARINA YER VERİLMELİ”

Saxo Capital Markets Menkul Değerler Özel Satışlar Direktörü Bahar Gürel:

Bu yıl, FED kararları sonrası yatırımların gelişmekte olan ülkelere kayması nedeniyle oldukça hareketli olacak. Bu da tasarruflarını yurtiçi piyasa enstrümanları ile değerlendiren yatırımcıların ilgisini uluslararası piyasa ve borsalara kaydıracak. Nitekim son dönemde, yurtdışı borsalardaki çeşitli enstrüman ve türev ürünlere ilgi belirgin ölçüde arttı. Bu nedenle yatırımcılara alternatif yatırım enstrümanları ile ilgili bilgilerini tazelemelerini ve önyargıdan uzak olan yurt dışı türev ürünlere de portföylerinde yer vermelerini öneriyorum. Portföy çeşitlendirmesine özellikle dikkat etmeliler. Bu günlerde uzun vadeli pozisyon taşımaktansa maksimum bir iki haftalık değerlendirmeler yapılması daha doğru olabilir. Önümüzdeki dönemde risk algısı yükselebilir. Bu ortama rağmen, yükselişin sona erdiğini söylemek mümkün değil. Bu nedenle sağlık ve hammadde üretimi üzerine yatırımlar düşünülebilir. Altın fiyatında görülen yükseliş de bu duruma eklenebilir. Risk algısının artıyor olması altın için olumlu bir seyir hazırlasa da hızlı bir yükselişten bahsetmek kolay görünmüyor. Bu nedenle altın üzerinde opsiyon stratejilerinin değerlendirilmesi daha faydası olur. Burada kritik olan konu altının yavaş hareket etmesi; zamanı lehine kullanabilecek stratejileri öne çıkartacaklar. Yılın ikinci yarısına doğru kuvvetlenme ihtimali tartışılan tarımsal emtiaları da portföye tarımsal emtiaları da portföye eklemek mümkün. Burada da son dönem görülen performansı ile Mısır göze çarpıyor.

YAPI KREDİ VE GARANTİ BANKASI TECRÜBESİ

Bahar Gürel. Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. Türev ürünler ve opsiyonlar üzerine yaptığı yüksek lisans ve 2001 yılında ikiz kuleler yıkılmadan hemen önce Merrill Lynch Özel Yatırımcılar Bölümü’nde yaptığı staj, finans piyasalarına olan ilgisini artırmış. Yapı Kredi ve Garanti Bankası gibi iki önemli bankanın bünyesinde Yatırım, Hazine Pazarlama ve Özel Bankacılık bölümlerinde çalışma. Bu alanda 12 yıllık tecrübeye sahip.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster