BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaAvrupa seçimlerinde ilginç sonuçlar bekleniyor----

Avrupa seçimlerinde ilginç sonuçlar bekleniyor

Avrupa seçimlerinde ilginç sonuçlar bekleniyor
01 Nisan 2024 - 09:02 www.finansgundem.com

Düzensiz göç politikaları dolayısıyla Avrupa'da tekrardan baş gösteren radikal sağ akım, her geçen gün biraz daha güçlenmeye devam ediyor.

Avrupa entegrasyon projesinin öncülerinden olan altı kurucu ülkede, son zamanlarda artan göç kaygıları nedeniyle radikal sağ partiler doğmaya başladı.

Euronews'in haberine göre, 1950'lerde Avrupa Topluluğu'nu kuran ve "İç Altı" olarak isimlendirilen Avrupa Birliği'nin altı kurucu ülkesinde (Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Lüksemburg ve Hollanda) aşırı sağcı ve muhafazakar partilere verilen destek sınır tanımıyor.

Merkez sağ Avrupa Halk Partisi (EPP), Almanya ve Lüksemburg'da anketlerde hala ilk sıralarda yer alıyor.

Ankete göre İtalya'daki sağcı İtalya'nın Kardeşleri Partisi'nin şimdiye kadarki en iyi seçim performansını göstermesi ve mevcut yedi milletvekili sayısını 23'e çıkarması bekleniyor.

Dikkat çekici bir başka nokta ise aşırı sağcı parlamento grubu Kimlik ve Demokrasi Partisi'ne (ID) bağlı üç parti Fransa, Hollanda ve Belçika'da anketlerde önde gidiyor.

"Meloni'yi aşırı sağa karşı bir baraj olarak görüyorum"

Euronews'in anketine göre altı kurucu ülkeden Avrupa Parlamentosu'na gidecek merkez sağ ya da aşırı sağ partilere bağlı milletvekili sayısı 135'ten 153'e yükselecek.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve EPP'nin önde gelen isimlerinden Margaritis Schinas, 19 Mart'ta Euronews On Air programına yaptığı açıklamada, "İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir katalizörü olarak görmüyorum, onu aşırı sağa karşı bir baraj olarak görüyorum" dedi.

AB vatandaşları göç politikalarından rahatsız

Değişen siyasi manzara, göç konularından kaynaklanıyor gibi görünüyor; Fransa (yüzde 62), Almanya (yüzde 53), Hollanda (yüzde 50), İtalya (yüzde 54) ve Belçika (yüzde 48) gibi ülkelerdeki anket katılımcılarının büyük çoğunluğu, AB'nin göç politikasına olumsuz etkisi olduğu yönünde görüş beyan etti.

Hollanda ve Almanya, yasa dışı göçle mücadelenin öncelikli olması gerektiğine inanan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alırken (sırasıyla yüzde 70 ve yüzde 65), Belçika, Fransa ve İtalya bu ülkeleri yakından takip ediyor (yüzde 62, yüzde 59 ve yüzde 54).

Diğer kazananlar ve kaybedenler

Yeşiller bloğunun 47 sandalyeden 32' ye, 'Avrupa'yı Yenile' Grubunun ise 47'den 36 sandalyeye düşmesi bekleniyor.

Bu gerileme büyük ölçüde Almanya'daki Yeşiller ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rönesans Hareketi dahil iktidar partilerine yönelik artan şüpheciliğe bağlanıyor.

Özellikle iki popülist partinin; (Alman Sahra Wagenknecht İttifakı ve İtalyan Beş Yıldız Hareketi) Parlamento'nun gelecekteki yapısında dengeleri değiştirmesi bekleniyor.

Nigel Farage'ın Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) ile zorlu ittifakın ardından ve bu yasama döneminde siyasi bir yuva bulma çabalarının başarısız kalmasının ardından, İtalyan Beş Yıldız Hareketi'nin potansiyel 16 Avrupa Parlamentosu üyesi, daha önce Grillini'yi birkaç kez reddeden Yeşiller için daha kabul edilebilir bir ittifak haline gelebilir.

6-9 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenecek ve 720 Avrupa Parlamentosu üyesinin belirleneceği seçimlerin, dünya çapında en büyük ve en demokratik etkinliklerden biri olması bekleniyor.

Hollandalı aşırı sağcı lider Wilders: Avrupa'nın aptalı biz olduk!

 

Almanya'nın aşırı sağcı partisinden AB'den çıkış ve referandum vaadi!

 

Almanya'da aşırı sağ partiye büyük öfke

 

Almanya'da aşırı sağa karşı tepkiler büyüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)