Almanya'da bir daha asla yeri olamayacak olan şeyin nasyonal sosyalist ırkçı ideoloji olduğunu vurgulayan Scholz, aşırı sağcıların insanları kovma planlarında kendilerini gösterdiklerine dikkati çekti. Scholz, "Bunlar demokrasimize ve dolayısıyla hepimize yönelik bir saldırıdır. Bu nedenle uyum, hoşgörü ve demokratik Almanya için herkesin açık ve net bir duruş sergilemesi gerekiyor" diye konuştu.

Meclis'ten geçen yeni vatandaşlık yasasının verilebilecek güzel bir mesaj olduğuna işaret eden Scholz, şunları kaydetti:

"Yeni vatandaşlık yasasıyla, Almanya'da onlarca yıldır yaşayan ve çalışan, yasalarımıza uyan, burada evinde olan herkese sesleniyoruz. Siz Almanya'sınız. Kendinize ve ailenize iyi bakarsanız, ülkemizi seçen ve değerlerimizi paylaşan herkes, şu anki 8 yıl yerine 5 yıl sonra Alman pasaportu alabilecek.

Bu, özellikle en başından beri buraya misafir işçi olarak gelenler için geçerli ve Almanya'nın refahının artmasına katkıda bulundular. Ülkemizin onlara sonsuz borcu var. Bu nedenle vatandaşlığa kabul kapsamında onların hayatları boyunca elde ettikleri başarıları da takdir edeceğiz."

AFD’NİN GİZLİ TOPLANTISI

Almanya'nın Postdam şehrinde Kasım 2023'te AfD politikacılarının ve bazı Hristiyan Demokrat Partisi üyelerinin, milyonlarca yabancı kökenlinin Almanya'dan sınır dışı edilmesini öngören plan üzerine gizlice görüştükleri ortaya çıkmıştı.

Avusturya'daki aşırı sağcı "Kimlikçi Hareketinin" eski lideri Martin Sellner'in de katıldığı toplantıda, sığınmacıların, ülkede kalma hakkı bulunan yabancıların ve Avrupa kültürünü benimsemeyen Alman vatandaşlarının sınır dışı edilmesini öngören bir planın görüşüldüğü belirtilmişti.

Gizli görüşmenin ortaya çıkması üzerine ülkede AfD'nin kapatılmasına ilişkin tartışmalar başlamıştı.

Forza araştırma şirketinin 12-18 Aralık'ta 2 bin 501 kişiyle yaptığı ankete göre AfD, ülkede yüzde 23 oranında destek görüyor.

AfD, Federal Mecliste 78 milletvekiliyle temsil ediliyor.

Almanya'da çifte vatandaşlığı kolaylaştıran tasarı yasalaştı

 

Almanya'da üretici fiyatlarında düşüş hız kesmedi

 

Türklerin gözü Almanya'nın yarın alacağı kararda!