Ana SayfaAraştırmaKadın borsacılar hangi hisseleri önerdi---

Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi

5 / 9
Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi
14 Mart 2014 - 13:03 www.finansgundem.com

‘’YATIRIMCILAR RİSKLERİNİ DAĞITMALI’’

Piramit Menkul Kıymetler Araştırma Yönetmeni Belgin Maviş:

2008-2013 yıllarında Amerika’da başlayan ve tüm dünyaya yayılan finansal krizin son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. ‘’Parasal sıkılaştırma’’ dönemi diye de adlandırabileceğimiz bu dönemin bir diğer adı ‘’normalleşme süreci’’ de olabilir. Bu durum hiç kuşkusuz ilk etapta gelişmekte olan ülke piyasalarını etkiledi. Mart sonuna kadar borsa endeksi 60 bin 750—65 bin 500 bant hareketini yapacak gibi gözüküyor. Öte yandan gelişmekte olan tüm ülkelerde bu yıl seçim yılı.

Bizde de iki seçim var. Bu seçimlerden çıkacak sonuçlar hiç kuşkusuz daha sonra yapılacak genel seçimleri de etkileyecek. Özetle 2014 yılı alınan kararların uygulanacağı bir yıl olurken, yatırımcılar içinse parayı koruma yılı olacak. Yaklaşık beş yıllık süreçte hisse senedi piyasalarında yaşanan yükselişin bu yıl azaldığı görülüyor. 2014, temel analizler sonucunda bulunan hisselerle daha orta ve uzun vadeli stratejilerin yapılması gereken bir yıl. Yatırımcılar portföy yaparken bu yıl için yüzde  20-25 hisse senedi, 20-25 tahvil,20- 25 aralığında dolar ve altından oluşan bir port föyle risklerini dağıtmalı.
2014 yılı içinde özellikle temettü ve sermaye artırımı anlamında başta gübre ve savunma sanayi ve bunlara bağlı yan sanayiler olmak üzere, ulaştırma ve telekomünikasyon ve bankacılık  sektörünün ön plana çıkacağını düşünüyorum.

UZMANLIK ALANI HİSSE SENETLERİ

1987’de İstanbul Üniversitesi’nde ekonomi eğitimini tamamlayan Belgin Maviş,  Almanya’da Ruhr Üniversitesi’nde ve Türkiye’de İstanbul Üniversitesi’nde ‘para-banka’ mastırı yaptı. Profesör Öztin Akgüç’ün desteği ile borsayı tanıyan Maviş, uzun yıllar sermaye piyasalarının tüm kademelerinde görev aldı. Uzmanlık alanı hisse senetleri olan Maviş, takastan brokerlığa kadar tüm alanlarda çalıştı. Halen Piramit Menkul Kıymetler’de Araştırma Müdürü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster