Ana SayfaAraştırmaKadın borsacılar hangi hisseleri önerdi---

Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi

3 / 9
Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi
14 Mart 2014 - 13:03 www.finansgundem.com

‘’DEFANSİF VE YÜKSELME POTANSİYELİ SUNAN HİSSELER’’

Yatırım Finansman Genel Müdürü Şeniz Yarcan:

FED’in parasal genişlemeyi azaltması ve faizlerdeki yükselen trend, gelişmekte olan piyasalarda dalgalanmanın orta vadede devam etmesine neden olabilir. Öte yandan kısa vadede BIST’in bir süre daha dalgalı seyredeceğini düşünüyoruz. Ancak yılın ikinci yarısında, 30 Mart seçimi sonrası ve cumhurbaşkanlığı seçiminin daha öngörülebilir olmasıyla uzun vadeli güçlü büyüme potansiyeli olan hisselere yatırımcı ilgisi tekrar artabilir. Genel olarak hisse senedi piyasalarına ilişkin görüşümüz, dalgalanmanın bir süre daha devam edeceği yönünde. Temkinli kalınasını önerdiğimiz bu süre zarfında portföylerin yüzde 20’sinin defansif ve yükselme potansiyeli olan hisselerden ‘’kademeli alım’’ larla oluşturulmasını öneriyoruz. Kalan kısım ise yüzde 30 mevduat, yüzde 30 tahvil ( TÜFE endeksli) ve yüzde 20 özel sektör tahvili dağıtılabilir. Hisse bazında defansif sektör ve hisseleri ön plana çıkarıyoruz. Önümüzdeki dönemde faiz ve kurlarda dalgalı bir seyir beklediğimiz için hisse senedi olarak bilançosunda uzun döviz pozisyonuna sahip, toplam satış gelirleri içerisinde ihracat ağırlığı fazla olan ve cazip temettü ödemesi beklenenleri tercih ediyoruz. Faizlere ve yurtiçi ekonomiye duyarlılığı yüksek hisselerden ise uzak duruyoruz. Mayıs 2013 ten bu yana görülen yüzde 45 gerileme sonrası bankaların daha iyi değer sunduğun u ve aşağı yönlü risklerin sınırlandığını düşünsek de kısa vadede bu hisselere karşı temkinli durmaya devam ediyoruz. Havacılık, Telekom, inşaat, taahhüt ve defansif yapıdaki holdingler  beğendiğimiz sektörler arasında yer alıyor.

BOĞAZİÇİ MEZUNU

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Şeniz Yarcan, mesleğe TSKB Hazine Müdürlüğü’nde  Yatırım Danışmanı Yardımcısı (dealer) olarak başladı. Hazine Müdürlüğü’nün kuruluş çalışmalarının yanı sıra finansal kurumlar, yatırımcı ilişkileri, portföy yönetimi ve araştırma müdürlüklerinin kuruluşlarında yer aldı. Tüm yurt içi ve yurt dışı finans ve sermaye piyasalarında her türlü spot ve türev finansal ürünlerin alım, satımında uzman olan Yarcan, halen Yatırım Finansman Genel Müdürü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster