Ana SayfaAraştırmaKadın borsacılar hangi hisseleri önerdi---

Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi

8 / 9
Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi
14 Mart 2014 - 13:03 www.finansgundem.com

“HALKBANK, YAPI KREDİ VE GARANTİ BANKASI PORTFÖYDE OLMALI”

Erste Secruties İstanbul Genel Müdürü Simin Öz Gerards:

Bu yıl, Amerikan Merkez Bankası’nın varlık alımlarının azaltması programı çerçevesinde gelişmekte olan ülkeler için kritik bir yıl olacak. Yatırımcılar, bir yıllık vadede mutlaka risklerini dengelemek üzerine kurulu bir portföy dağılımı oluşturmalı. Yüzde 40  mevduat ve hazine bonosu yüzde 40 hisse senedi ve geri kalanı döviz sepetinden oluşan bir portföy yapılabilir. Borsamız açısından ise Türk şirketleri şu anda diğer gelişmekte olan piyasalar arasında cazip değerlemelerden işlem görüyor ve kurumsal yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Seçimlere kadar olan kısa süreçte zamanlama önem kazanacak.
Bu süreçte borsada özellikle 60 bin seviyesinin altına doğru önemli düzeltmeler yaşanırsa hisse alımı için tereddüt edilmemeli. Hisse seçiminde ise özellikle endüstriyel şirketler arasında iki tema üzerinde duruyorum. Birincisi, cazip değerlemeleri ve büyüme potansiyeli olan ve gelirlerinin büyük kısmını yabancı para cinsinden elde eden, ihracat veya yurtdışı odaklı çalışan şirketler.

Bunlara örnek olarak Arçelik, Türk Hava Yolları ve Tofaş’ı verebilirim. Türkiye’de iyi bir iş modeli olan değerleme açısından da cazip seviyelerde olan Migros veya defansif diyebileceğimiz BİM’i de tavsiye ederim.
Bankacılık sektörüne gelince son dönemde yaşanan faiz artışları sebebiyle, özellikle ilk yarıda fonlama maliyetlerinin artığı ve net faiz marjlarının düştüğü bir dönemden geçilecek. Ancak yılın ikinci yarısında ve 2015’te bu gelişmenin tersine döneceği ve karlılıkların artacağı bir dönem olacak. Bu doğrultuda bankalar da portföylerde mutlaka yer almalı. Özellikle değerleme seviyelerinin çok cazip gözüktüğü Halkbank, Yapı Kredi ve Garanti Bankası’nın bulundurulmasını öneririm.

HALKA ARZLARDA ETKİN

Simin Öz Gerards, Türkiye sermaye piyasalarında uluslararası kurumsal yatırımcılara satış ve pazarlama alanında 20 yıllık tecrübeye sahip. Uzun yıllar kurumsal satış ekiplerine yöneticilik yapmanın yanı sıra araştırma bölümleri ile koordinasyon görevini de üstlenen Gerards, Turkcell, Anadolu Efes, TAV Havaalanları ve Sinpaş REIT gibi belli başlı birincil ve çeşitli ikincil halka arzlarda etkin rol aldı. Erste’ye katılmadan önce, HSBC Menkul Değerler ve Finans Yatırım’da görev alan Gerards, 2013 Nisan ayında itibaren Erste Securities İstanbul’da Genel Müdür olarak sorumluluk üstleniyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster