Ana SayfaAraştırmaKadın borsacılar hangi hisseleri önerdi---

Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi

1 / 9
Kadın borsacılar hangi hisseleri önerdi
14 Mart 2014 - 13:03 www.finansgundem.com

BU DÖNEMDE RİSK KADAR FIRSATLAR DA VAR

2014 yılının para ve sermaye piyasaları açısından oldukça volatil (dalgalı) geçeceği görülüyor. Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) parasal  sıkılaştırmaya geçmesiyle birlikte Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin piyasalarında sert dalgalanmalar görülmeye başladı. Son olarak Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’yle ilgili gelişmeler de Türkiye’nin bölgeye yakınlığı açısından bir risk oluşturuyor. Şimdilerde bütün yatırımcılar piyasalarda neler olabileceğini merak ediyor. Para Dergisi’nden İdil Taraklı, buna yanıt bulmak amacıyla kadın borsa uzmanlarına orta-uzun vadedeki beklentileri sordu… Uzmanlık alanları sermaye piyasaları olan, uzun yıllar kamuda ve Sermaye Piyasası Kurulu’nda çalışmış, sektörün önde gelen aracı kurumlarında yöneticilik yapmış tecrübeli kadın borsacılar piyasaların bu dönemde risk kadar fırsatlar da sunduğunu düşünüyor.

Bu ay sonunda (30 Mart) yerel, ardından da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gündeme geleceğini hatırlatan borsanın duayen kadınları, bu nedenle Borsa İstanbul’un (BIST:) kısa vadede dalgalı bir seyir izlemeye devam edeceğini öngörüyor, yılın ikinci yarısında piyasanın daha dengeli bir seyir izleyeceğini tahmin ediyor. Piyasanın dalgalı döneminde riskleri dağıtan dengeli bir portföy yapılmasını öneren uzmanlar, yatırımcılara bu dönemde uzun vadeli güçlü büyüme potansiyeli olan hisseleri izlemelerini tavsiye ediyor.

YÜZDE 20-40 HİSSE

Bu yıl portföylerdeki hisse oranını yüzde 20 ile 40 arasında öneren uzmanlara  göre, yatırımcılar borsada en az bir yıl vadeli olmak üzere ‘kademeli’ olarak hisse alımı yapmalı. Önerilen sektörler ise, havacılık, Telekom, inşaat, taahhüt, bankacılık, gübre, savunma, ulaştırma ve defansif yapıdaki holdingler olarak sıralanıyor. Borsada defansif nitelikli ve cazip yükselme potansiyeli sunan hisseler bulunduğuna dikkat çeken bu uzmanlar, hisse bazında ise İş Bankası C, Halkbank, Vakıfbank, Sabancı Holding, Koç Holding, THY, Pegasus, Arçelik, Tofaş, Yapı Kredi ve Garanti Bankası hisselerini orta ve uzun vadeli yatırımlar için tavsiye ediyorlar. 2014 yılında riskleri ve fırsatları ile çokça konuşulacak. Volatilitenin boyutlarının önceki yıllardan çok daha yüksek olacağına kesin gözüyle bakan uzmanlar, bu noktada hisse senedi piyasalarında yatırımcılara muhakkak profesyonel yardım almalarını tavsiye ediyor. Öte yandan seçimler sonrasında siyasi risk algılanmasına göre model portföylerin yeniden oluşturabileceğine de dikkat çekiyorlar.

İşte sekiz duayen kadın borsacının yatırımcılara 2014 yılı için önerileri…

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster