BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatZ kuşağı kadınları emeklilik planlarına güveniyor----

Z kuşağı kadınları emeklilik planlarına güveniyor

Z kuşağı kadınları emeklilik planlarına güveniyor
19 Aralık 2023 - 17:48 www.finansgundem.com

Yapılan son bir araştırmaya göre Z kuşağı kadınları diğer nesillere göre emeklilik konusunda çok daha kendinden emin. Araştırmalar Z kuşağının soru sorma ve mali yardım alma konusunda daha açık görüşlü olduğunu gösteriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son dönemde yayınlanan bazı raporlar, Z Kuşağı'nın emeklilik için daha rahat bir "yumuşak tasarruf" yaklaşımı benimsediğini gösterse de yeni araştırmalar bu kuşağın emekli olabileceklerinden en emin nesil olduğunu da ortaya koyuyor. CNBC haberine göre özellikle Z kuşağı kadınları önceki nesillere göre çok daha iyimser.

Northwestern Mutual tarafından yapılan son araştırmaya göre, Z kuşağı katılımcılarının neredeyse üçte ikisi (%65) zamanı geldiğinde emekliliğe finansal olarak hazır olacaklarından emin. Bu oran Y kuşağı için %54, X kuşağı için %45 ve baby boomer’lar içinse %52. Söz konusu rakamlar Z kuşağının emeklilik konusunda en umutlu nesil olarak öne çıktığını gösteriyor.

Z kuşağı kadınları, diğer kuşaklardan kadınlara kıyasla özellikle kendinden emin. Araştırmaya göre, bu yaş grubundaki kadınların yaklaşık 10'da 6'sı (%59), Y kuşağının %43'ü, X kuşağının %38'i ve baby boomers'ların %48'i emekliliğe finansal olarak hazır olacaklarına inanıyor.

Sonuçlar, 17 Şubat ile 2 Mart arasında ABD'li yetişkinler arasında yapılan 2.740 görüşmeye dayanıyor.

Pew Araştırma Merkezi'ne göre Z kuşağı, 1997 veya daha sonra doğan nesilleri ifade ediyor. Mali planlama konusundaki olumlu tutumları bu neslin emeklilik konusundaki kendine güveninin temelinde yer alıyor.

Washington DC merkezli Northwestern Mutual'ın genel müdürü olan yeminli mali müşavir Veronica Fuentes, "Bu neslin neredeyse hiç filtresi yok" diyor.

Fuentes, “Akıllarına takılan her şeyi söyleyecekler ve her bir soruyu soracaklar. Sadece onları doğru yöne yönlendiren insanlara karşı açıklar ve yardım istemekten korkmuyorlar” ifadelerine yer verdi.

Soru sormak Z kuşağının ayak uydurmasını sağlıyor

Fuentes, Z kuşağı yatırımcılarının uzmanlardan tavsiye almaya açık olduklarını ve finansal planlarında değişiklik yapmaya istekli olduklarını söyledi.

Hem Fuentes hem de haberde yer alan bir diğer yeminli mali müşavir Clifford Cornell'e göre, Z kuşağı üyeleri internette veya sosyal medyada gördükleri finansal bilgileri incelemeye daha yatkın.

New York merkezli bir servet danışmanlığı firması Bone Fide’nin ortağı olan YMM Cornell sosyal medyanın “dişlilerin dönmesine” yardımcı olduğunu insanların “başka türlü sahip olamayacakları bilgelere maruz kaldığını ve ardından doğru soruları sorabildiğini” söyledi.

Bilgi çağında, finansal eğitim Z kuşağı için önceki nesillere göre çok daha erişilebilir. Cornell, “Bu araçları kendi avantajımıza kullanma yeteneğimiz bizim neslimizin gerçekten uyum sağlamasını sağlıyor. Önceki nesiller yeteneklerine göre kullanacakları bu araçlara gerçek anlamda sahip değildi” ifadelerine yer verdi.

 

‘Korku nasıl azaltılır’ ve emeklilik için doğru yolda nasıl kalınır?

Mali danışmanlar açık olma yeteneğinin Z kuşağı kadınlarının mali durumları konusunda daha rahat konuşabilmelerine imkan sağladığını söylüyor. Dolayısıyla rahat bir şekilde emekli olmaları için önemli adım atabilmeleri konusunda gerekli yardımı da elde edebiliyorlar.

Fuentes mali planlama konusundaki pozitif bakış açılarının Z kuşağını yönlendiren asıl şey olduğunu söyledi.

Emeklilik için erken yaşlarda plan ve yatırım yapmaya başlamak genç yatırımcıların daha hazırlıksız olan diğer nesillere göre korkuyu atlatmasına da yardımcı oluyor. Northwestern Mutual, ortalama olarak, Amerikalıların emeklilik tasarruflarından daha uzun yaşama şanslarının %45 olduğunu ve %33'ünün bu olasılığı ele almak için gerekli adımları atmadığını söylüyor.

Fuentes, "Korkuyu azaltmak için yapabileceğiniz en iyi şey, yatırıma mümkün olduğunca erken başlamaktır" dedi. Finans uzmanı erken yaşlarda her ay 50 dolarlık bir tasarrufun bile emeklilik yaşı gelince fark yaratabileceğini sözlerine ekledi.

Haberde emeklilik planı olan yatırımcılara yardımcı olabilecek iki tavsiye de verildi:

Emeklilik tasarruf planınızı düzenli olarak tekrar gözden geçirin. İdeal olarak, planınızı her yıl tekrar gözden geçirmelisiniz. Bu, özellikle erken emekli olmayı umuyorsanız, hedefleriniz için doğru yolda olduğunuzdan emin olmanıza yardımcı olur. Bu gözden geçirmeleri yapmak, hedefleriniz veya zaman çizelgeleriniz değişirse size yeni karar alma fırsatı verecektir.

Emeklilik katkı paylarınızı artırın. Çoğu danışman, emeklilik için yıllık maaşınızın %15'ini ayırmanızı önerir. Bu, özellikle kariyerlerine yeni başlayan işçiler için zor bir karar gibi görünebilir. Bu hedefe hemen ulaşamasanız dahi katkılarınızı düzenli olarak artırmayı hedefleyin. Fuentes, "Her yıl daha iyisini yapmak için kendinize gerçekten meydan okuyun" diyor. Her yıl yeni bir tasarruf hedefi belirleyin. Yıllık %1'lik küçük bir ayarlamanın bile etkisi var. Fuentes "10 yıllık, 20 yıllık, 30 yıllık bir süre boyunca yıl boyunca bu bileşik getiri büyük bir fark yaratacak" dedi.

Zenginliğin ölçüsü nedir?

 

Yaşlı çalışanlar emekliliklerini erteliyor

 

Partnerinin kazancına en çok Z kuşağı önem veriyor

 

Z kuşağına göre zenginliğin formülü kendi işinin patronu olmak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)