BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPartnerinin kazancına en çok Z kuşağı önem veriyor----

Partnerinin kazancına en çok Z kuşağı önem veriyor

Partnerinin kazancına en çok Z kuşağı önem veriyor
14 Aralık 2023 - 17:36 www.finansgundem.com

Anketler, Z kuşağının, partnerinin ne kadar para kazandığını diğer kuşaklardan daha fazla önemsediğini ortaya koyuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisinde yaşanan zorluklar özellikle gençleri etkiliyor. Z kuşağı, partner seçiminde ‘para’ya diğer kuşaklardan daha fazla önem veriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Z kuşağının romantik partnerinin ekonomik durumunu diğer kuşaklara kıyasla daha fazla önemsiyor. Bu veri, Z kuşağının ekonomik durumuyla ilgili de bir gösterge niteliği taşıyor.

Finansal uyumluluk

Fortune’dan Chloe Berger’in haberine göre, romantik ilişkilerde her ne kadar iç güzelliğinden bahsedilse de, buna bir ek yapmak yerinde olabilir: “Cüzdanınızın içi de buna dahil.”

Northwestern Mutual'ın 2.700'den fazla kişiyle yaptığı ankete göre, finansal uyumluluğa fiziksel veya entelektüel uyumluluktan daha fazla değer verdiklerini söyleyen Amerikalıların oranı yüzde 30’ların üzerinde. Para konusunda uyum sağlamak, ilişkilerinde ve kariyerlerinde daha erken olan genç nesiller için ise görece daha acil bir durum.

Z kuşağının yüzde 49’la neredeyse yarısı finansal uyumluluğu fiziksel uyumluluktan daha önemli görüyor. Bu, Y kuşağının yüzde 40, X kuşağında yüzde 35 ve baby boomers kuşağında yüzde 30 şeklinde gerçekleşiyor.

Bu sadece güzel görünüm veya zenginlik aramaktan daha karmaşık bir konu olarak öne çıkıyor. Bu durum, genç nesillerin ekonomik deneyimlerinin de bir işareti olma özelliği taşıyor. Finansman, bir banka hesabını paylaşmaktan, evin geçimini kimin sağlayacağına dair ev işlerinin müzakere edilmesine ve genel olarak harcamalara kadar çiftler için uzun süredir bir stres kaynağı olmaya devam ediyor. Ancak insanlar mali açıdan kendilerini güvensiz hissettiklerinde bu durum daha da acil hale geliyor. Veriler güçlü bir ekonomiye işaret etse de, birçok Amerikalı hâlâ enflasyon, işten çıkarma ve durgunluk korkuları, sosyoekonomik çalkantılar ve salgın nedeniyle sersemlemiş durumda.

Ekonomik açıdan savunmasız

İçinde büyüdükleri ekonomi ve şu anki yaşam evreleri sayesinde genç nesiller için bu durumun daha da dokunaklı olduğu söylenebilir. 40 yaşından önce iki durgunluk ve büyük öğrenci kredileri nedeniyle zenginlik elde etme mücadelesi veren Y kuşağı, ilk evlerine yerleşmek ve hatta bir aile kurmak için yüksek harcama yıllarına doğru giriyor. Z Kuşağı, Y kuşağının bu ekonomik zorluklarla boğuştuğunu yakından görüyor. Giriş düzeydeki maaşları ve servet kazanmak için zamanlarının olmaması göz önüne alındığında, yirmili yaşlardaki gençlerin ekonomik açıdan savunmasız konumda hissettikleri görülüyor.

Daha sonra, para alışkanlıklarını partnerleriyle erkenden tartışmayı öğreniyorlar. Z Kuşağı'nın yüzde 32’si, Northwestern Mutual'a, para görüşmelerinin bir ilişki ciddileşmeden önce yapılması gerektiğini söylüyor. Y kuşağı için ise bu oran yüzde 40'a çıkıyor.

Northwestern Mutual Genel Müdürü Veronica Fuentes, “Nesiller arası zenginlik konuşmaları her zamankinden daha erken ve daha sık gerçekleşiyor ve bu nedenle genç nesiller, ebeveynlerinin finansal uyumluluğu ve hem iyi hem de kötü alışkanlıkları hakkında daha fazla şey öğreniyor” diyor.

Para hakkında konuşmak

Büyük Durgunluk veya pandemi gibi ekonomik krizlerin ortasında ebeveynlerinin mali konularda bekar bir yetişkin olarak yol almasını izlemenin, genç nesillerin eşleriyle para hakkında konuşmaya yönelik tutumlarını şekillendirmiş olabileceği düşünülüyor. Özellikle Y kuşağında boşanmanın daha yaygın hale gelmesinin de bunda etken olduğu kabul ediliyor. Mali durumla ilgili tartışmaların, ileriki yaşlarda boşanmış olan ‘baby boomers’ kuşağı üzerinde bile baskı oluşturduğu biliniyor.

Ancak yaşlı çiftlerin, partnerleriyle finansal yaklaşımları konusunda ‘aynı fikirde’ olduklarını bildirme olasılıkları daha yüksek seyrediyor. Northwestern Mutual, finansal sıkıntıların yaşlı katılımcılar arasında daha az yaygın hale gelme eğiliminde olduğunu tespit ediyor. Rapor yazarları, zaman içinde daha fazla zenginlik yaratma ve birlikte hedefler koyma konusuna özellikle dikkat çekiyor. Baby boomers kuşağının paranın ‘ilişkilerinde önemli bir sorun’ olduğunu söyleme olasılığı Y kuşağına göre yüzde 25 daha az seyrediyor.

Fuentes, “Finansal kaygı söz konusu olduğunda, genç nesiller çok fazla baskıyla karşı karşıya kalıyor” diyor ve ekonomik krizlere karşı daha savunmasız olduklarını, dalgalanmalara hazırlanmak için daha az zamanları olduğunu ve bir çift olarak mali zorluklarla karşılaşmamış olabileceklerini söylüyor.

Fuentes, “Bu arada, yaşlı çiftler finansal belirsizlik dönemleriyle birçok kez karşılaşmış, plan yapmış ve bu dönemlere direnmiş de olabilir” diyerek zamanın finansal uyumsuzluklara karşı bir ilaç olabileceğinin altını çiziyor.

Z kuşağına göre zenginliğin formülü kendi işinin patronu olmak

 

İş gücü piyasasına Z kuşağı ilham veriyor

 

Z kuşağının emeklilik umudu kalmadı

 

Finansal yük Y ve Z kuşağının omuzlarında

 

Y ve Z kuşağı finansal kararlarından pişman

 

Başarı ve aşk isteyen Z kuşağı uzaktan çalışmamalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)