BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNaci Görür'den 5 şehir için deprem uyarısı----

Naci Görür'den 5 şehir için deprem uyarısı

Naci Görür'den 5 şehir için deprem uyarısı
01 Mayıs 2024 - 13:06 www.finansgundem.com

Deprem ile ilgili kritik değerlendirmelerde bulunan Naci Görür, Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğunu belirterek "Bugünlerde daha çok Tunceli, İzmir, Bingöl Karlıova, Erzincan yörelerimiz biraz endişelendiriyor" diyerek tehlikeye dikkat çekti.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa Genç İş İnsanları Derneği (MAGİAD) tarafından Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu'nda düzenlenen "Manisa Depreme Hazır mı?" paneline katıldı. Naci Görür, Manisa için 7 ve üzeri deprem uyarısında bulunurken, 4 kent için de tehlikeyi gözler önüne serdi.

Görür, Manisa için fay hatlarını işaret ederek 7 ve üzeri deprem uyarısında bulundu. Manisa'nın "graben" olarak tanımlanan çöküntü alanı üzerine kurulduğuna işaret eden Görür, "Manisa, aktif fay hatları üzerinde kurulmuş. Bu canlı faylar, 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip. Tektonik yapının içinde yaşıyorsunuz ve bu tektonik yapıda depremler mutlaka olur. Bugün olmazsa yarın olur, yarın olmazsa öbür gün olur. Dolaysıyla kalkıp bizim burada deprem olacak mı? Ne zaman olacak? Nasıl olacak? Bunları konuşmanın hiç anlamı yok. Bu bölge er geç depremle sınanacaktır" ifadelerini kullandı.

"Depremden minimum etkilenir"

Görür, tarihten ders alarak depremlerin ciddiye alınması gerektiğine işaret ederek, "Manisa'nın mülk sahipleri, yaşayan insanları, buranın sahipleri sizsiniz. Kendi iradenizi kullanın mülkünüze sahip çıkın. Siyasetle asla uğraşmayın. Ama kim gelirse gelsin, Manisa'mızı dirençli bir kent haline getirin. Manisa depreme dirençli hale getirilebilir mi? Elbette getirilebilir. Manisa depreme dirençli kent hale gelirse büyük bir depremden minimum etkilenir" diye konuştu.

Panelden önce basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Görür, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkılan evlerin molozlarının yanlış şekilde gömülmesinin ileride farklı sorunlara neden olacağını söyledi. 

4 il için uyarı

Türkiye'de son günlerde endişe duydukları illere dikkati çeken Görür,  "Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yörelerimiz biraz endişelendiriyor. İzmir'de de bir endişemiz var. Çünkü İzmir'de 15 tane fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. O faylar ne zaman deprem üretiyor, nedir? Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Naci Görür'den "halkı korkutmak" suçlamasına sert yanıt!

 

Naci Görür: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir!

 

Naci Görür'den Malatya depremi sonrası uyarı!

 

Naci Görür: Tarihin çöplüğüne atılır gideriz!

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Jeol.Müh. Behzat Gönül 02 Mayıs 2024 11:18

    Jeoloji Mühendisi olarak, depremlerin önceden tespiti konusunda yaptığım başarılı çalışmalarım tv ve basında yer almaktadır. Başta, 17/08/1999 yılı Ml:7.4'lük Kocaeli depremini önceden belirledim ve halen depremlerin önceden tespitini tek başıma yapabilmeyi sürdürmekteyim. Şahitlerim ve delillerim var. Prof. Dr. Naci Görür beni bilmekteler, basına neden anlatmıyor? İş insanlarına bilgi verilmeli. (Jeoloji Müh. Behzat Gönül / Kocaeli)

  • E.g.01 Mayıs 2024 14:37

    BELEDİYELERCE DEPREMLERE DAYANIKLI SEL GÜZERGAHLARINDA OLMAYAN SOSYAL PREFABRİK BUNGALOV KONUTLAR YAPILIP DÜŞÜK GELİRLİLERE BİR KİRA TUTARINDA DEPOZİT İLE KEFİL ŞARTI ARAMADAN KİRAYA VERİLMELİDİR