BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSGK hileli boşananları mercek altına aldı----

SGK hileli boşananları mercek altına aldı

SGK hileli boşananları mercek altına aldı
28 Nisan 2024 - 18:29 www.finansgundem.com

SGK, emekli aylığı almak için boşananlara karşı harekete geçerek denetimlere başladı. 2 binden fazla kişinin aylıkları kesildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2023 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Raporda, kayıt dışılıkla mücadeleye ilişkin veriler yer aldı. Raporda dikkat çeken detaydan biri de emekli maaşı alabilmek için eşinden boşananların sayısıydı.

Sigortalının vefat etmesi durumunda geride kalan hak sahibi konumundaki çocukların aldığı ölüm aylığında hile tespit ediliyor. SGK, boşandığı eşi ile yaşamaya devam eden 2 bin 418 kişinin aylıklarını kesti.

Ayrıca bu kişiler aldıkları maaşları, geriye dönük faiziyle ödemek zorunda kalıyor. Geçen yıl toplam 101 bin 794 işyeri denetlendi. Bin 533 işyerinin sahte olduğu ortaya çıktı. Tüm tespitler sonucunda toplamda 1.2 milyar TL para cezası kesildi.

Bakan duyurdu: SGK'ya 10 ödül!

 

SGK duyurdu: Prim borcu ödeme tarihi uzatıldı

 

SGK'dan 7 bin anne ve bakıcıya 325 euro destek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.29 Nisan 2024 10:01

    30 YIL KADAR ÖNCE BİR MEMUR EMEKLİSİ ARKADAŞ EV KADINI EŞİNE BOŞANMA DAVASI AÇMIŞTI O DAVADA BOŞANAMADILAR AMA YILLAR SONRA BEY ARKADAŞ EMEKLİ OLDUKTAN SONRA BOŞANDILAR AMA ÇALIŞMAYAN KADINA BABASINDAN BAĞLANAN MAAŞ BİR ARADA YAŞIYORLAR GEREKÇESİ İLE KESİLMİŞ KADIN ÜZÜNTÜSÜNDEN KANSER OLUP ÖLMÜŞ AİLENİN 2 ÇOCUĞU VARDI 70 YAŞINI GEÇMİŞ BOŞANMIŞ İNSANLARA BİRLİKTE YAŞIYORLAR DAMGASI VURULARAK AYLIKLARI KESİLMEMELIDİR YILLARCA EVLİ KALDIKTAN SONRA BOŞANMIŞ İNSANLAR BIRBİRLERİNE SAYGILI MI DAVRANSINLAR? YOKSA DÜŞMAN GİBİ Mİ ?