Ana SayfaHaberlerTürkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor---

Türkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor

7 / 8
Türkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor
14 Ekim 2013 - 09:53 www.finansgundem.com

MÜKELLEFLER, BANKALARLA ÇOK CİDDİ PAZARLIK MASASINA OTURMA GÜCÜNE SAHİP OLDU

-POS’ların hepsi değişti mi?
 
Murat Göksenin Güzel
: Şu anda değişmedi. Tabi bu yaygınlaşmayla alakalı bir konsept. Ayrıca diğer firmalar da girdi ve bu çok olumlu. 2.5 milyonluk bir pazardan bahsediyoruz. Türkiye, Avrupa’nın en büyük POS pazarı. Değişik, Türkiye’nin güzide firmaları da girdi bu işe.
Türkiye’de eskiden yerel donanım üretilemiyordu. Ama şu anda yerel donanım sektörüne girdi ve bence bu 2-3 sene içerisinde Türkiye’de çok ciddi bir uluslararası donanım firmaları da çıkıyor olacak.  Eskiden bir POS çöplüğü vardı, yazar kasa vardı, yeni POS vardı ama şimdi hepsi konsolide oldu ve mükellef kazanıyor. Eskiden cihazın sahibi bankaydı, şu anda cihazın sahibi mükellef oldu. Mükellefler özellikle komisyon konseptinde bankalarla çok ciddi pazarlık masalarına oturma gücüne sahip oldular. Aslında çok büyük bir güç ellerine geçti. Burada bankalar da devre dışı kalmıyor. Bankalar için de, mükellef içinde çok iyi oldu. Aslında bu yurt dışında çok uygulanan bir metot, yani cihaza mükellefin sahip olması… Aslında bu bir anomali değil normalleşme süreci. Bankalar için de avantajları var. Gelir İdaresi Başkanlığı için de avantajları var. Cihaz üreticileri, ülkenin kalkınması, tasarruf sağlanması, anlık bilgi erişimi ve mükellefler için büyük faydaları var.
Ekim ayından itibaren önce mobil cihazlarda, restoranlarda kullanamıyor olacaklar. Sonra 2015’e kadar da desktopların hepsi akıllı yazar kasa POS cihazları olacak. Bence çok da mantıklı bir konsept. Böylece hem tasarruf, hem anlık bilgi, hem mükellefin hayatının kolaylaşacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster