Ana SayfaHaberlerTürkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor---

Türkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor

6 / 8
Türkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor
14 Ekim 2013 - 09:53 www.finansgundem.com

BU YIL YAZARKASA POS’U DEVREYE ALDIK, 45 BİN ADET CİHAZLA SAHAYA ÇIKTIK

-Satın alma ve ortaklık teklifleri alıyor musunuz?

Murat Göksenin Güzel: Tabi ki çok geliyor. Özellikle 2013 senesinde çok arttı. Grubun yüzde 20 hissesi konseptinde bir uluslararası ortak düşünüyoruz. Büyük devlerle görüşme masalarında konuşuyoruz. Agresif değiliz. Ama bize yurt dışında birçok kapıyı açacak her türlü oluşuma açığız.

-Bundan sonraki projelerden bahsedebilir misiniz?

Murat Göksenin Güzel: Bu yıl yazarkasa POS’u devreye aldık. Sahaya 40-45 bin adet cihazla çıktık. POS’ların tüm alt yapısını yapıyoruz. Gelir İdaresi ve bankalarla çalışıyoruz. Cihazın üzerindeki yazılımları da yapıyoruz. Şu anda 8 bankayla çalışıyoruz. Zaten bizim sistemlerimiz bankaların içinde mevcut. Bizim ebadımızda bu işi yapan başka bir kurum yok diyebilirim, ama cihaz olarak var. Biz burada 3 firmamızla varız.  Şöyle bir ortaklıkla yapıyoruz. MT bilgi teknolojileri cihazı üretiyor, Smart Soft cihazın üzerindeki tüm yazılımları yazıyor, Cordis ortada bir processing merkezimiz çok güvenli bir yer. Cordis ile ilgili medyada bazı söylentiler çıktı güvensiz diye. Oysa dünya standartlarında sertifika almış bir yer. Zaten dünya standartlarında sertifika alamazsanız yapamazsınız. Bankalar da böyle bir işe girmez. Cihazı bir firma üretiyor, yazılımları SmartSoft yazıyor, ortada bir processing merkezimiz var ve cihaz bizim processing merkezimize yani CordisNetwork bağlanıyor. CordisNetwork banka işlemlerini bankaya yönlendiriyor. Fişler Gelir İdaresi Başkanlığı’na online gönderiliyor. Devletin şöyle bir sıkıntısı vardı, eski yazarkasalar ofline çalışıyorlardı ve güvensizdi. Yani cihazın üzerinde manipülasyonlar yapılabiliyordu ve manuel 30 gün içerisinde elle bu fişler beyan ediliyordu. Burada çok ciddi bir kayıp oluyordu. O kaybı önlemek için de Gelir İdaresi Başkanlığı 5 bin kişiyle denetim yapıyordu. Biz şu anda anlık veriyoruz bu bilgileri ve Türkiye’nin her yerinden anlık ne satıldığı, ne alışveriş yapıldığı bilgisi ulaştırılıyor.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster