Ana SayfaHaberlerTürkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor---

Türkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor

2 / 8
Türkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor
14 Ekim 2013 - 09:53 www.finansgundem.com

GOOGLE’IN ÇİPLİ KARTINI AMERİKA’DA BİZ BASTIK

Finansgundem.com-CardSmart Bosphorus etkinliğini kaç yıldır yapıyorsunuz? Amacınız ve hedefiniz nedir?

Murat Göksenin Güzel: Bu 5’inci senesi… Şu anda CardSmart Bosphorus ulusal ve uluslararası bir marka oldu. Türkiye, bankacılık ödeme sistemlerinde dünyanın en iyi inovatif ülkelerinden biri. Tabi dünyanın en iyi inovatif ülkelerinden birisi olunca her sene yeni bir inovasyon çıkıyor. Bizim temel amacımız hem Türkiye’de bankalarda neler yapıldığını kamuoyuyla paylaşmak, hem de ulusal ve uluslararası çerçevede İstanbul’u bir cazibe merkezi haline getirmek. Çünkü İstanbul bunu hak ediyor. Bu tip organizasyonlar Paris’te yapılıyor ama oradaki birçok inovasyonun temeli aslında İstanbul’da atılıyor. Bu organizasyonları her sene büyüterek devam ettiriyoruz. Elit bir segmentten bir konuşmacı alıyoruz. Her sene zaten çok ciddi bir katılım oluyor sektörden. Bu sene kamu, bankalar ve sektörün önde gelen inovatif uluslararası firmalarını MasterCard ve Visa ile beraber davet ettik. Konuşmacılar güzel olunca, konsept de güzel oluyor. Uluslararası bir markamız oldu, mutlulukla devam ediyoruz. Bu sene 1000 kişiye yakın katılım oldu.

-Bu toplantının sektör açısından önemi nedir?

Murat Göksenin Güzel: Türkiye’de yapılanları, Türkiye’deki pazarın ne kadar önemli olduğunu, bu inovasyonların ne kadar değerli olduğunu ya da bu üretimlerin ne kadar olduğunu biz bilmiyoruz. Genelde Türkiye’de şöyle bir imaj vardır; biz her şeyi teknoloji olarak ithal ederiz ve bu teknolojilerde de yurt dışına bağımlıyız. Halbuki bankacılık alanında teknoloji ihraç eden ülke konumuna geldik. Mesela Amerika’dan 10 sene, İtalya’dan 5 sene ilerideyiz. Biz SmartSoft olarak İsrail’den Hindistan’a, Amerika’ya yazılım ve kriptoloji transfer ediyoruz. Mesela Polonya’daki MasterCard’in merkezinin teknolojilerini biz yapıyoruz. En son Google’ın çipli kartını biz bastık Amerika’da.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster