BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin​Şekerbank, BM Çevre Programı Finans Girişimi'nde----

​Şekerbank, BM Çevre Programı Finans Girişimi'nde

​Şekerbank, BM Çevre Programı Finans Girişimi'nde
07 Aralık 2015 - 14:29 www.finansgundem.com

Şekerbank, sürdürülebilir finans ile sürdürülebilir bir dünya ekonomisini desteklemeyi hedefleyen BM Çevre Programı Finans Girişimi'ne imza attı

 Şekerbank'tan yapılan açıklamaya göre, Banka yüzde 66'sı Anadolu'da bulunan şube ağı sayesinde finansal kapsayıcılığı destekleyen çalışmaları ve enerji verimliliğinin finansmanındaki öncü rolü ile UNEP FI'nın Türkiye'deki çalışmalarını desteklemeyi hedefliyor.

UNEP FI'ye Türkiye'den üye 3'üncü banka olan Şekerbank, program ile enerji verimliliği çalışmalarını yaygınlaştırarak ve sürdürülebilirliği sistemine daha fazla entegre ederek konuyla ilgili diğer finans sektörü temsilcileriyle de global çalışmalar gerçekleştirecek.
 Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, finans sektöründe çevreye duyarlılığın artmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederken, UNEP FI'ye imzacı olarak enerji verimliliği çalışmalarını daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini, bankanın sürdürülebilir kalkınmanın finansmanındaki öncü rolünü pekiştirdiklerini söyledi. 

Yıldız, Şekerbank'ın kuruluş misyonu doğrultusunda sürdürülebilir kalkınmayı finanse ettiğini belirterek, faaliyetlerinin sosyal ve çevresel etkilerini sorumlu bankacılık anlayışıyla ölçtüklerini, bu alandaki tüm çalışmalarının Sürdürülebilir Kalkınma Bankacılığı adında özel bir birim tarafından koordine edildiğini hatırlattı.

TÜRKİYE'NİN ÖNCÜ BANKASI

Yıldız, Türkiye'de kredilendirme süreçlerinde çevresel ve sosyal etkileri ölçen öncü bankalardan biri olarak, bu alanda birçok uluslararası iş birliği yürüttüklerini belirtti. 
Enerjinin yüzde 73'ünün ithal edildiği ülkemizde, enerji tasarrufunu yaygınlaştırmak ve doğal kaynakların sürdürülebilirliğine destek olmak için 2009 yılında Türkiye’de bir ilk olarak geliştirdikleri EKOkredi kapsamında bugüne kadar 75 bini aşkın kişiyi enerji tasarrufu ile tanıştırdıklarını ifade eden Yıldız, "EKOkredi kapsamında 104 bini aşkın konutun yalıtımı ile 194 milyon metreküp doğal gaz tasarrufu veya elektrik cinsinden 21,1 milyar kilowatt-saatin üzerinde enerji tasarrufu sağlandı. Ayrıca, 4,5 milyon ton karbondioksit salımı engellendi" dedi. 

Bu alanda gerçekleştirdikleri iş birlikleri ile ekonominin canlanması ve istihdamın artmasının yanı sıra enerji verimliliği bilincinin yaygınlaşmasına da katkı sağladıklarını kaydeden Yıldız, Şekerbank'ın, sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı alanındaki uluslararası bilinirliği sayesinde bilançosundaki yabancı kaynağın yüzde 15'ini enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarına finansman sağlamak üzere edindiğinin altını çizdi. 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)