Ana SayfaHaberlerTürkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor---

Türkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor

5 / 8
Türkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor
14 Ekim 2013 - 09:53 www.finansgundem.com

AMERİKAN FİRMALARININ ELİNDEN İHALEYİ ALMAMIZ BÜYÜK OLAY
-Sizi pazarda zorlayan ülke ve firma bazında bir örnek verebilir misiniz?

Murat Göksenin Güzel: En büyük sorun markalaşma. Yani bir Türk markalaşmasına bütün şirketler olarak çok dikkat etmemiz gerekiyor. Tabi yabancılar bir Türk firmasından teknoloji almaya alışık değiller ve bu 6 sene önce daha kronikti. Ama şu anda Türkiye bankacılık sektörü bir marka olduğu için bu önyargı yavaş yavaş kırılıyor. Biz Türk markasının, yani ülkemizin markasını yapmakta ısrar ediyoruz. Mesela MasterCard’la Avrupa’da birçok alana giriyoruz. Beraber toplantılara katılıyoruz. Amerika’nın en büyük prosesörü EFS ile toplantılar yaptık. Yani bugün Türkiye’de Yapı Kredi, İş Bankası neyse Amerika’da EFS o. Bizimle direk kontrat imzalaması ve oradaki en büyük Amerikan firmalarının elinden ihaleyi almamız bizim için çok büyük bir şey.

-Ne ihalesini aldınız?

Murat Göksenin Güzel: Amerika çipli karta geçmek istiyor. Çünkü EFS orada Türkiye kadar yıllık kart basıyor. O kadar büyük bir kurum. Biz bunun teknolojik alt yapısını yapıyoruz. Amerika’da çipli kart konseptinde EFS ile çalışmalarımız 1 yıl önce başladı. Amerika’da Google’ın kartlarını bastık. Bu da önemli bir referans bizim için. Mesela Azerbaycan’da, Bakü’nün en büyük ulaşım projesini, dünyanın en büyük MasterCard’ı, temassız kartla devreye alıyoruz. 15 Ekim’de açılışı yapılıyor.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster