BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşte dolarda son durum!----

İşte dolarda son durum!

İşte dolarda son durum!
14 Aralık 2015 - 09:28 www.finansgundem.com

Dolar/TL bugün 2,95'in altını gördükten sonra 2,99'u aştı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını bekleyen piyasalarda Güney Afrika'da Maliye Bakanı olarak Pravin Gordhan'ın atanmasının ardından gelişmekte olan piyasalarda iyimserlik artarken TL'nin de dolar karşısında değer kazancı bu sabah itibarıyla yüzde 1'in üzerine çıktı.

Cuma günü akşam saatlerinde 2.9875'i test eden bu sabah ise güne 2.96'nın üzerinde başlayan dolar/TL, 2,95'in altını gördü.

Kur ilerleyen saatlerde 2,99'u aştı. Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, geçen hafta görevden aldığı Maliye Bakanı Nene'nin yerine dün gece itibarıyla ülkede bir çok kesim tarafından saygı duyulan Pravin Gordhan'ı atadı.

Atamanın ardından ülke borsaları ve para birimi geçen hafta yaşadığı sert değer kayıplarını telafi etmeye başladı. Ülke para birimindeki değer kazancı yüzde 5 civarında oluşurken bankacılık endeksindeki değer kazancı ise yüzde 15'e ulaştı.

Yıl sonu nedeniyle işlem hacimlerinin oldukça azaldığı piyasada Çarşamba günü sonuçları açıklanacak ve 10 yıllık aradan sonra ilk kez faiz artırımına gitmesi beklenen Fed kararı haftanın en önemli gündem maddesi olacak.

Borsa 70 binin altına indi

Borsa İstanbul (BİST) ise dolardaki yükseliş sonrasında yönünü aşağı çevirdi.

Güne yüzde 1'i aşan kazanımla başlayan BİST 100 endeksi, dolardaki yükseliş sonrasında 70 bin seviyesinin altına inerek 69,958 puanı gördü.

Endeks, saat 14.20 itibariyle açılış seviyelerine yakın, 70100 seviyelerinde hareket ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)