Ana SayfaHaberlerTürkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor---

Türkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor

3 / 8
Türkiye bankacılıkta teknoloji ihraç ediyor
14 Ekim 2013 - 09:53 www.finansgundem.com

SON 5 SENEDE YÜZDE 755 BÜYÜME KAYDETTİK

-5-10 sene ilerideyiz diyorsunuz.  Bunu daha somutlaştırabilir misiniz?

Murat Göksenin Güzel: Bugün Manhattan’da halen manyetik kart kullanılır. Biz 2002-2003 arası çipe geçtik. Amerika’nın çipe geçmesi bence bir 10 seneyi daha geçer. Bizde de bankalar artık çipin üzerinde takla atıyor. Sadece bu değil, bu sene yazar kasa POS’u çıkardık. En önemlisi bizim şu an yurt dışına göre teknolojik üstünlüğümüz var ve bu yüzden de bu tür eventler çok büyük ilgi görüyor.

-Bu üstünlüğü nasıl artıya çevirebiliriz?

Murat Göksenin Güzel: Bunun en büyük örneklerinden bir tanesi Cardtek Group’tur. Son 5 senede yüzde 755 büyüme kaydettik. Deloit’un her sene en hızlı büyüyen Avrupa’daki şirketler listesindeyiz. MasterCard’ın dünyada eğitim danışmanlık hakkını verdiği 10 ila 15 şirketten bir tanesiyiz.

-Yazılım ve teknoloji ihraç ediyor musunuz?
 
Murat Göksenin Güzel
: Özellikle altını kalın harflerle çizerek şunu söyleyebilirim. Biz yazılım ve teknoloji ihraç ediyoruz. Yani şu anda İsrail’e kriptolojik bir yazılım satmanız çok kolay değildir. Hindistan’a bir yazılım satmanız kolay değil. Amerikalı’dan, İtalyan’dan ya da İngiliz’den daha iyi bir şey yapmanız mümkün değil diye düşünülür ama şu anda biz bunu yapıyoruz. Bunu da göğsümüz kabararak söylüyoruz. Bu SmartSoft’un başarısı değil, Türk bankacılık sisteminin bir başarısıdır. Mesela 2007’de Avrupa’nın ilk temassız banka kartını bastık. Bu banka kartını ilk ulaşım projesinde kullandık. Dünyanın ilk display kartını gerçekleştirdik.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster