BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan Fed açıklaması!----

Davutoğlu'ndan Fed açıklaması!

Davutoğlu'ndan Fed açıklaması!
14 Aralık 2015 - 15:14 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı canlı yayında son ekonomik gelişmeleri değerlendirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’dan Fed açıklaması geldi. Davutoğlu, Fed'in çok kalıcı, sarsıcı bir etki olacağını düşünmediğini söyledi. A Haber’in sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, “Bütçe disiplininden hiç bir şekilde taviz vermeyeceğiz, taahhütlerimiz kesinlikle bütçe disiplinini bozmayacak. Makro ekonomik dengeler ve finansal yapımızda son derece sağlam bir arka planımız var.” dedi.

MB’ye ilişkin olarak ise Davutoğlu, “Merkez bankamız araçsal bağımsızlık yönünden gerekli adımları atar” dedi. Başbakan, geçen haftaki oynaklıkta Türkiye’nin dünya ekonomisinden negatif olarak ayrışmadığını belirterek pozitif ayrıştığını belirtti. Davutoğlu, cari açığın kırılgan ama kontrol edilebilir olduğunu da belirtti. 'Ekonomide zayıf yanımız emtia fiyatlarından beslenen ekonomilere dönük ihracatta düşmeler olabilir' diyen Davutoğlu, komşu ülkelerde daralma varken ve küresel ekonomilerde büyüme  sınırlıyken yapılması gerekenin yeniden avrupa piyasalarına açılmak olduğunu söyledi.

Merkez bankası ile ilgili tartışmanın gerçek boyutunun ötesine taşındığı kanısında olduğunu belirten Davutoğlu, ülke ekonomisini bir bütün olarak görmek gerektiğini ve Merkez Bankası'nın bu bütünün içinde bir yapı olduğunu belirtti.

Başbakan, 'Bağımsızlığa bunun dışında bakarsak resmi doğru görmemiş oluruz' diye konuştu. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için çok önemli adımlar  düşündüklerini belirten Davutoğlu,  yatırımcıların aradığının hukuk garantisi olduğunu, bu alanda geniş bir reform planlarının olduğunun altını çizdi.

Başbakan, Ocak ve Şubat'ta yatırımcıların yanı sıra devletler ve bazı yabancı kurumlarla da temaslar olacağını belirtti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)