Ana SayfaAraştırmaSanata yatırım ne kazandırır? İşte yanıtı---

Sanata yatırım ne kazandırır? İşte yanıtı

4 / 9
Sanata yatırım ne kazandırır? İşte yanıtı
25 Mart 2013 - 15:11 www.finansgundem.com

BELLİ FAKTÖRLER EŞ ZAMANLI GELDİĞİNDE ESERİN FİYATI DA HIZLA ARTAR

-Bir sanat eseri ne zaman prim yapar?
Ugur Yegin- Yatırım aracı olarak değerlendirildiğinde sanat eserinin değerinin faiz gibi zaman geçtikçe belli bir oranda artmasını bekleyemeyiz. Aldığınız eser uzunca bir süre belli bir fiyat aralığında kalabilir. Belli faktörler eş zamanlı geliştiğinde hızlı bir fiyat artışı da görmek mümkün. Sanatçının sanat hayatını bir maratona benzetirsek; sanatçının eserinin değerinin de reel olarak (enflasyondan arındırılmış olarak) inişli çıkışlı zamanlar olabileceğini tahmin edebiliriz. Bu yüzden değer artış potansiyeli olan sanat eserinin aynı zamanda duvarınıza asıp seyrederek size hizmet edebileceğini unutmamak lazım.
-Sanat eserlerinin yatırım aracı olarak kullanılması başka ülkelerle kıyas yaparsanız Türkiye şu anda nerede?
Ugur Yegin - Avrupa’da  veya Amerika’da sanat eserleri piyasası  daha oturmuş durumda olmasına rağmen Türkiye’deki resim piyasası kendi dinamikleri çerçevesinde yükselen bir trend içerisinde. Gelişme trendinde olduğu için bence Türkiye iyi bir noktada.
-Türkiye ve dünyada resim piyasası ne durumda? Bu işin meraklısı kimler?
Ugur Yegin -Dediğim gibi gelişmiş ülkelerde resim piyasası daha oturmuş durumda. Avrupa ve Amerika’da belli bir değerin üzerinde evde oturan kişiler evlerine para harcayarak sanat eserleri almaktadır. Türkiye’de ise hala lüks bir evde oturup da duvarında ucuz bir baskı taklit tablonun asılı olduğunu görmek şaşırtmıyor insanı. Türkiye’de resim meraklısı her kesimden insanın da olduğunu görüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster