Ana SayfaAraştırmaSanata yatırım ne kazandırır? İşte yanıtı---

Sanata yatırım ne kazandırır? İşte yanıtı

2 / 9
Sanata yatırım ne kazandırır? İşte yanıtı
25 Mart 2013 - 15:11 www.finansgundem.com

SANAT ESERLERİ BİR YATIRIMCININ PORTFÖYÜNDE YER ALMALI
Finansgündem.com - Son yılların modası sanat eserlerinin yatırım aracı olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Uğur Yegin - Kültürel ve sanatsal ilginin ötesinde, gelişen ve gelişmekte olan ülkelerde sanat eserleri birer yatırım aracı olarak değerlendirilirler. Yatırımcıların portföylerinde farklı yatırım araçları; mesela bono, tahvil, altın ve hisse senedi gibi farklı oranlarda yer alır. İyi bir yatırımcının “bütün yumurtaları aynı sepete koymaması” tavsiye edilir. Sanat eserlerinin de belli oranları aşmamak kaydıyla yatırımcının portföyünde yer almasını tavsiye ederim. Bana göre sanat eserleri bir portföyde maximum yüzde 10 seviyelerini geçmemek kaydıyla yer alabilir. Sanata gönül veren bazı yatırımcıların bu seviyenin üzerinde bir oranda sanat eserlerine portföylerinde yer verdiklerini de görmekteyiz.
-Size göre pahalı bir yatırım aracı mıdır?
Ugur Yegin - “Sanat eserleri pahalıdır” yerleşmiş yanlış algının değişmesi gerekir. Herkesin bütçesine göre bir sanat eseri bulmak mümkündür. Yaşamımızda birçok konuya belli bütçeler ayırmaktayız; her sene ciddi paralar verip cep telefonlarımızı yeniliyoruz. Cep telefonlarımızı yenileme bedellerinden daha düşük rakamlara sanat eseri almamız mümkün; her kesin bütçesine göre mutlaka bir sanat eseri var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster