Ana SayfaÖdeme SistemleriMasterCard Provus’u satıyor---

MasterCard Provus’u satıyor

9 / 9
MasterCard Provus’u satıyor
27 Şubat 2018 - 16:13 www.finansgundem.com

MASTERCARD BÜNYESİNDEKİ İLK LİSANS TÜRKİYE’NİN...

Mastercard Payment Transaction Services, 6 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan Ödeme Sistemi (Payment System Operator) lisansını aldı. Yasal olarak kart trafiği içinde ikiden fazla kuruluş olması halinde, bu kuruluşlar arasındaki işlemlerin takas ve mutabakatlarını düzenleyecek bir yapı gerekiyor. Türkiye’de bu lisansı alan altıncı şirket olduklarını söyleyen Mehmet Rüstemoğlu, “Bize ve Türkiye’deki ödeme sistemleri ekosistemine büyük katkısı olacak” diyor. 

Son yıllarda sayısı hızla artan finansal teknoloji (FinTech) şirketlerinin bir araya gelip bir ekosistem oluşturmaya, sinerji yaratmaya çalıştığını hatırlatan Rüstemoğlu, aldıkları lisansın bu noktada büyük bir işlev göreceğini düşünüyor. Bu düşüncesini de şu örnekle somutlaştırıyor: 
 “Ulaşım sistemlerinden söz ettim. Şöyle düşünün, bir üniversite öğrencisi toplu taşıma kartını kışın okuduğu kentte, yazın da memleketinde kullanabilir. Bu durumda iki kuruluş arasında gelir transferi yapmak gerekecek. İşte burada lisanslı olan kuruluş devreye giriyor. Bugüne kadar bu tür işler yapılmadı. Çünkü aradaki işlemi yapmak ancak lisansla ve ciddi bir altyapıyla mümkün olabilir. Yine birkaç şirket bir araya gelip bir sadakat sistemi oluşturmak isteyebilir. Burada da devreye girip sistem içindeki birlikte çalışma yapısını inşa edeceğiz.” 

Bugüne kadar bu alanda proaktif olmadıklarını, lisans sürecine odaklandıklarını belirten Rüstemoğlu, “Lisans aldıktan sonra bunun duyurusunu yapmadığımız halde çok ciddi taleple karşılaştık. Bankalardan ve diğer finansal teknoloji şirketlerinden görüşme talepleri geliyor. Aslında yasal olarak alınması gereken bir lisans ama bunu da bir fırsata dönüştürmemiz gerekiyor. Mastercard bünyesi içinde bu lisansı alan ilk şirketiz. Nitekim bu gelişme Mastercard’ın kendi içinde de büyük yankı yarattı” diyor. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • guest08 Mart 2018 00:19

    Bu şirkette 4 yıl çalıştım, eski yöneticilerlede çalıştım yenilerlede. Yeni gelen yöneticilerin hiç biri bu şirketi yönetecek kapasitede değildi, Sayın Rüstemoğlunun bahsettiği Odeme sistemleri lisansini da eski yönetim almıştı.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster