Ana SayfaÖdeme SistemleriMasterCard Provus’u satıyor---

MasterCard Provus’u satıyor

4 / 9
MasterCard Provus’u satıyor
27 Şubat 2018 - 16:13 www.finansgundem.com

BİLGİ BİRİKİMİ VE HİZMET İHRACATI

Provus’un ülkenin ödeme sistemleri tarihçesinin başından itibaren etkin bir rol oynadığını, önemli ve saygın bir kuruluş olduğunu vurgulayan Mehmet Rüstemoğlu, bu mirasa sahip olmanın kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirtiyor. Rüstemoğlu, Mastercard’ın ödeme teknolojileri tarafında yoğun bir bilgi birikimine sahip olmasıyla iki güçlü yapının bir araya geldiğini, bunun da büyük bir bilgi birikimi doğurduğunu ifade ediyor. Satın almanın üç önemli sonucu olduğunu belirten Rüstemoğlu, bunları şöyle sıralıyor:
“İlki, büyük bir bilgi havuzunun oluşması. Bilgi güvenliği, şu anda dünyanın en önemli gündemlerinden biri. Bırakın kart bilgilerine erişmeyi, dünyanın her yerinde kişisel bilgilerin güvenliği ile ilgili önemli sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Mastercard bünyesinde bilgi güvenliğinden sorumlu 400’den fazla uzman çalışıyor. Bu büyük bir şans, bu uzmanlığa ve bilgi birikimine erişim önemli. İkincisi maliyet; çok ciddi ölçekte operasyonumuz olduğu için hizmet ve teknoloji alımlarınızı daha uygun maliyetle yapabiliyoruz. Üçüncüsü de dünyanın her tarafındaki gelişmeleri anında izleyip hizmet verdiğimiz ülkeler için uygun olanları kendi pazarımıza taşıma imkanımız var.” 

Bilgi transferi konusuna bir parantez açan Rüstemoğlu, “Türkiye ödeme sistemlerinde dünyanın önde gelen ülkelerinden biri. Başarı hikayelerimiz birçok ülkeye ilham veriyor. Ülkemizdeki sosyal ödemeler konusundaki projeleri buna örnek verebilirim. Biz de buradaki bilgi birikimini ağımızdaki diğer ülkelere ihraç ediyoruz. Mastercard bu satın almayla hem Türkiye’ye hem de insan kaynağına yatırım yaparak hizmet ihracatının önünü açtı. Katma değeri yüksek bir iş ortaya çıktı” diyor. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • guest08 Mart 2018 00:19

    Bu şirkette 4 yıl çalıştım, eski yöneticilerlede çalıştım yenilerlede. Yeni gelen yöneticilerin hiç biri bu şirketi yönetecek kapasitede değildi, Sayın Rüstemoğlunun bahsettiği Odeme sistemleri lisansini da eski yönetim almıştı.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster