BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriErmenistan Mir kart kullanımını bugün itibariyle durduruyor----

Ermenistan Mir kart kullanımını bugün itibariyle durduruyor

Ermenistan Mir kart kullanımını bugün itibariyle durduruyor
30 Mart 2024 - 15:45 www.finansgundem.com

Erivan yönetiminin 19 Mart'ta aldığı Mir ödeme sisteminin kullanımına son verme kararı bugün hayata geçiyor


Ermenistan’da bulunan bankalar, 30 Mart Cumartesi gününden itibaren (bugün) “Mir” ödeme kartlarının kullanımını durduracaklarını açıkladı. Ermeni ödeme sistemi ArCa’dan yapılan açıklamada, “Mir” Ödeme Sistemi’nin operatörü olan Ulusal Ödeme Kartı Sistemi (NSPK), 19 Mart’ta Ermenistan ödeme sistemi tarafından, 30 Mart 2024 tarihinden itibaren ArCa’ya katılan bankaların “Mir” kartlarının kullanımını durduracağına dair resmi bir bildirim aldı.

Ancak, “VTB Bank Ermenistan”ın, kendi altyapısında “Mir” kartlarını tam olarak hizmete sunmaya devam edeceği belirtildi. 

Ermeni Bankalar Birliği, “Mir” plastik kartlarının kullanımını durdurma kararının, ikincil yaptırım riskleri nedeniyle alındığını belirtti. Birlik, bu risklerin, ABD Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından “Mir” ödeme ve hesap sistemi üzerinde yaptırımlar ilan edilmesiyle ortaya çıktığını açıkladı.

Bununla birlikte, Ermenistan Merkez Bankası, ülkenin ticari bankalarının hangi ödeme sistemleriyle işbirliği yapacağını, kendi risk yönetim stratejilerine dayanarak bağımsız olarak karar verdiklerini vurguladı. Regülatör, ticari bankaların hizmet koşullarında herhangi bir değişiklik olması durumunda müşterilerini uygun şekilde bilgilendirmeleri gerektiğini hatırlattı.

Duruma ilişkin yorum yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, “Mir” kartlarının Ermenistan’da kullanımının durdurulmasıyla ilgili haberleri gördüklerini, konunun ilgili bakanlıklar ve hükümet tarafından daha fazla açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)