BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRuslar neden kartlı ödemeleri tercih ediyor?----

Ruslar neden kartlı ödemeleri tercih ediyor?

Ruslar neden kartlı ödemeleri tercih ediyor?
11 Nisan 2024 - 12:24 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, yaptığı konuşmada, kart ödemelerindeki bu artışın nedeninin vatandaşların nakit dışı ödemelere duyduğu güven, kolaylık ve talep olduğunu söyledi.


Rusya’da 2023 yılında kart ile ödemelerin perakende ciro içindeki payı yüzde 83’ü aştı. Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya Merkez Bankası’nın 2023 yıllık raporunun değerlendirildiği Devlet Duması genel kurulunda yaptığı konuşmada, bu artışın nedeninin vatandaşların nakit dışı ödemelere duyduğu güven, kolaylık ve talep olduğunu söyledi.

Nakit dışı ödemelerin Ruslar arasındaki popülaritesi artmaya devam ederken, örneğin 2014 yılında bunların payı sadece yüzde 25 olarak tespit edilmişti.

Merkez Bankası Başkanı konu hakkında yaptığı açıklamada “Tüm sert yaptırımlara rağmen insanların ülke içindeki ödemelerde herhangi bir zorluk hissetmemiş olması önemlidir. Mir kartları, Hızlı Ödeme Sistemi ve bankaların kendi ödeme hizmetleri de dahil olmak üzere tüm ödeme araçları geliştirilmektedir. Hızlı Ödeme Sisteminde yine işlemlerde çoklu bir artış gördük. Ülkemizde ikamet eden her iki kişiden birinin bu sistem üzerinden transfer yaptığını ve her üç kişiden birinin de Hızlı Ödeme Sistemi üzerinden alışveriş yaptığını söylemek gerekir. Çok kısa bir süre önce bu sistem hiç yoktu” diye konuştu.

Nabiullina’nın açıklamalarına göre bu yıl bütçe sistemine nakitsiz hizmet ödeme olanakları genişletilecek. Özellikle, Hızlı Ödeme Sistemi aracılığıyla anaokulları, tiyatro biletleri için ödeme yapmak mümkün olacak.

Merkez Bankası Başkanı açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Hızlı Ödeme Sistemi aracılığıyla yapılan tüm ödemeler vatandaşlar için ücretsiz olduğundan, insanlar komisyonlardan tasarruf edebilecekler. Planlarımız arasında evrensel bir QR kodunun uygulamaya konulması da yer alıyor, böylece insanlar hangi banka aracılığıyla ödeme yapacaklarını kendileri seçebilecekler.” (Gazetemru)

Kredi kartı faiz oranlarında değişiklik

 

Kredi kartı harcamalarında yeni rekor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)