BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriErmenistan'dan Rusya'ya "MIR kart" şoku----

Ermenistan'dan Rusya'ya "MIR kart" şoku

Ermenistan'dan Rusya'ya MIR kart şoku
20 Mart 2024 - 09:37 www.finansgundem.com

Ermenistan, ülke genelinde Rus MIR kartlarının kullanımını durdurma kararı aldığını duyurdu

Ermenistan ile Rusya son aylarda yaşanan krize bir yenisi daha ekleniyor.

Erivan yönetimi, ülke genelinde Rus MIR kartlarının kullanımını durdurma kararı aldı. Ulusal Ödeme Kartı Sistemi (NSCP), Ermenistan ArCa'nın birleşik ödeme sistemi üyesi bankalarının 30 Mart'tan itibaren MIR kartlarına hizmet vermeyi durduracağını doğruladı.

Haberrus'da yer alan habere göre, 19 Mart itibarıyla VTB Ermenistan'ın bir temsilcisi, çoğu Ermeni bankasının MIR kartlarını kabul etmeyi reddettiğini bildirdi.

Öte yandan MIR kartlarına tam hizmet veren Rus VTB Ermenistan Bankası’nın Ermenistan’da Rus kartlarıyla faaliyetlerine devam edeceği bildirildi. Sınır ötesi para transferleri de dahil olmak üzere VTB Ermenistan kartları kullanılarak işlem yapmam mümkün. VTB’nin Ermenistan'da 53 şubesi bulunmaktadır, bunların 22'si Erivan'da bulunuyor.

MIR ödeme sisteminin operatörü NSPK, 23 Şubat'ta ABD yaptırımlarına maruz kaldı. NSPK, yabancı bankaların MIR kartlarını kabul etmeye kendilerinin karar verdiğini, ödeme sisteminde yabancı ortaklarla çalışma konusunda herhangi bir kısıtlama olmadığını kaydetti. MIR kartları 2017'den beri Ermenistan'da hizmet vermekteydi.

27 Şubat'ta Kazak bankası Freedom Finance, MIR kartlarından para transferini yasakladı. Mart ayında, Sberbank'ın Kazakistan'daki eski bir yan kuruluşu olan Kazak Bereke Bank, MIR kartlarıyla çalışmayı durdurduğunu duyurdu.

MIR, Rusya merkezli bir ödeme sistemidir. "MIR" kelimesi Rusça'da "dünya" veya "barış" anlamına gelir. MIR kartları, Rusya'da ve diğer ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir ödeme yöntemidir. Bu kartlar, banka kartları veya kredi kartları olarak sunulabilir ve genellikle alışveriş yapmak, ATM'lerden nakit çekmek veya online ödemeler yapmak için kullanılır.

MIR kartlarını hangi ülkeler kabul ediyor?

 

ABD, bir ülkede MİR kartların kullanımına izin verdi

 

MIR kartları, özellikle Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri arasındaki finansal işlemlerde popülerdir. Rus hükümeti tarafından desteklenen MIR, Rusya'nın dış ticaretinde dolar bazlı sistemlere bağımlılığı azaltma çabalarının bir parçası olarak geliştirilmiştir.

MIR ödeme sistemi, kendi ödeme altyapısına sahip olmanın yanı sıra uluslararası işbirliği ve ortaklık anlaşmaları da yapmıştır. Bu, MIR kartlarının yurtdışında da kullanılmasını mümkün kılmıştır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)