Ana SayfaÖdeme SistemleriMasterCard Provus’u satıyor---

MasterCard Provus’u satıyor

5 / 9
MasterCard Provus’u satıyor
27 Şubat 2018 - 16:13 www.finansgundem.com

ULAŞIM ÇÖZÜMÜ BELGRAD’DA DA HİZMETE GİRİYOR

Mastercard Payment Transaction Services, son yıllarda Türkiye’de üretilmiş birçok ürün ve hizmeti sorumlu olduğu ülkelere taşıyor. Rüstemoğlu, bu ülkelerin hem coğrafik ve hem de demografik açıdan avantajlarına şöyle işaret ediyor:
“Mesafe olarak bize yakın oldukları için yakından tanıyoruz. İkincisi de genç ve teknolojiye meraklı nüfusları var. Sözünü ettiğimiz bölgede finansal erişimi olmayan kitle oldukça geniş. Bu iki etken bizim dijital ödemeler konusunda çok hızlı hareket etmemizi sağlıyor. Türkiye’de farklı alanlarda geliştirilip kullanılan çözümleri rahatlıkla oralara adapte edebiliyoruz.” 

Rüstemoğlu, bu noktada Mastercard’ın Türkiye’de kullanılan toplu taşıma çözümünün bu yıl içerisinde Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da da kullanıma sunulacağını anlatıyor. Belgrad halkı, artık tüm banka ve kredi kartlarını kullanarak toplu taşıma hizmetinden yararlanabilecek. 

Yine toplu taşıma alanındaki bir başka proje ise çok daha büyük montanlı olacak. Şu anda görüşmeler devam ettiği için ülke adı vermek istemeyen Rüstemoğlu, “Bir Ortadoğu ülkesiyle görüşmelerimiz sürüyor. Taksi, otobüs, metro gibi tüm araçlarda kullanılabilecek bir çözüm olacak. Dünya çapında çok önemli bir organizasyonda kullanılacak. O ülkede yaşayanlar ya da turist olarak gidenler, nakit harcamadan tüm ulaşım hizmetlerini ceplerindeki kartlarla yapabilecek” bilgisini paylaşıyor. 

İhracı yapılan bir başka çözüm de dijital ödemeler konusunda. Rüstemoğlu, Türkiye’de geliştirilen dijital ödeme çözümlerinin Gürcistan, Arnavutluk, İsrail, Sırbistan gibi ülkelerde de kullanılmaya başladığını, bu listeye yakında Bosna Hersek’in de ekleneceğini anlatıyor. Rüstemoğlu, “Cep telefonuna yüklenen mobil cüzdan uygulamalarına kartlarınızı tanımladıktan sonra ilgili ülkedeki ATM ve temassız POS’lardan işlem ve alışveriş yapmanız mümkün hale geliyor” diyor. 

Temassızdan söz açılınca Rüstemoğlu’na Türkiye’deki durumu da sorduk. Balkanlar’da temassız terminal sayısının çok hızlı arttığını, hatta yüzde 70’lere ulaştığını hatırlatan Rüstemoğlu’nun yanıtı şöyle oluyor:

“Türkiye’de bazı mevzuatlar nedeniyle bu alan maalesef çok hızlı büyüyemiyor. Temassız POS terminallerin yaygınlığı hızla artacak ama mikro ödemelerde de bu teknolojinin hayatımıza girmesi gerekiyor. Örneğin ulaşım bu konuda çok büyük bir alan, oraya da taşımamız gerekiyor.” 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • guest08 Mart 2018 00:19

    Bu şirkette 4 yıl çalıştım, eski yöneticilerlede çalıştım yenilerlede. Yeni gelen yöneticilerin hiç biri bu şirketi yönetecek kapasitede değildi, Sayın Rüstemoğlunun bahsettiği Odeme sistemleri lisansini da eski yönetim almıştı.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster