Ana SayfaRöportajlarDünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!---

Dünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!

9 / 10
Dünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!
03 Ocak 2014 - 10:26 www.finansgundem.com

MEVCUT DURUMDA BİLE ALTERNATİF ENERJİLERİN ÜLKELERE MALİYETİ ÇOK YÜKSEK

-Sürekli artan enerji ihtiyacı için yeni kaynaklar nereden, nasıl üretilecek?

Uzay, gelecekte bunların kaynağı olabilir mi?

Erik Peterson: Çok yakın dönemde uzaydan herhangi bir şey beklenildiğini çok fazla düşünmüyorum. Her ne kadar şu anda uzayla ilgili çeşitli çalışmalar yapılsa da, ama yakın zaman için dünya üzerinde bizim düşünmemiz gereken şey, su, enerji ve yiyecek anlamında ana kaynakların bir birleriyle ilişkilendirmek ve dünya üzerindeki dengeyi sağlamak. 

-En çok tüketen ülkeler bu artan ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar mı?

Erik Peterson: Şu anda mevcutta bazı noktalarda kullandığımız petrol, kömür ve doğalgazda karşılayabileceklerini düşünüyorum. Ama gelecekte enerji portföyü daha belirleyici olacaktır. Enerji portföyünden kastım sahip olduğumuz geleneksel enerji kaynaklarının ve alternatif enerjilerin birlikte oluşturdukları bir tablo. Alternatif enerjilerin, büyük enerji portfolyosunda ciddi anlamda yer alacağını düşünüyorum. Ama bu zaman gerektirecek. Çünkü mevcut durumda bile alternatif enerjinin ülkelere maliyeti çok yüksek. Bir kısmının maliyeti düşmeye başladı ama hala istenilen düzeyde değil. Önümüze baktığımız zaman tam olarak zaman veremiyorum ama, uzun bir süreçte alternatif enerjiler klasik, geleneksel enerji kaynaklarımız arasına geleceklerdir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster