Ana SayfaRöportajlarDünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!---

Dünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!

10 / 10
Dünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!
03 Ocak 2014 - 10:26 www.finansgundem.com

TÜRK LİDERLER GELECEKTE GLOBAL ANLAMDA OLACAK DEĞİŞİKLİKLER KONUSUNDA ÇOK ENDİŞELİLER

-Türkiye’de global ölçekte potansiyel taşıyan şirketler var mı? Varsa kimler?

Erik Peterson: Bu, Türkiye’ye üçüncü gelişim. Burada birçok şirket ve liderlerle buluştuk. Spesifik bir şirket ismi vermek yerine benim ilgimi çeken birkaç noktayı paylaşmak isterim.

Bunlardan bir tanesi, geçmişe göre Türk liderlerinin uluslararası ve global anlamda olan biteni çok merak etmesi ve bunların Türkiye’ye olan etkilerini ciddi anlamda görüyor olmaları.

İkincisi de Türkiye ekonomisinin, Türkiye işadamlarının ve Türk şirketlerinin global anlamda daha aktif bir şekilde yer almaya başlamış olmaları.

Burada yaptığımız toplantılarda genelde global ekonomi değişimleriyle bunların Türkiye ve yakın bölge için doğuracağı sonuçları konuşuyoruz. Türk liderler de global liderler gibi gelecekte global anlamda olacak değişiklikler ve belirsizlikler konusunda çok endişeliler.

Muhtemelen benim gördüğüm ve bizim çalışmalarımızdan çıkan en önemli mesaj, Türkiye’nin çok ciddi bir büyüme potansiyelinin bulunduğu ve 2020 yılında dünya ekonomisine en çok katkı yapacak dokuzuncu ülke potansiyeline sahip olduğudur. Biz listemizi yaparken ülke ekonomilerinin, dünya ekonomisine yaptığı net katkıyı göz önüne alıyoruz. Bundan dolayı daha büyük ekonomilerin doğal olarak daha büyük katkı yapması da normal. Ancak günümüzde gelişen ülkeler arasında karşılaştırıldığında, Türkiye’nin sahip olduğu ve olabileceği nokta diğerlerine göre çok daha üst sıralarda…

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster