Ana SayfaRöportajlarDünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!---

Dünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!

5 / 10
Dünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!
03 Ocak 2014 - 10:26 www.finansgundem.com

TÜRKİYE GELECEĞİN LİDERİNİ YETİŞTİRME POTANSİYELİNE SAHİP

-Sizce Türkiye’de böyle bir potansiyel lider ya da liderler var mı?

Erik Peterson: Evet, Türkiye’de potansiyel var. Ama bu tür liderliğin büyümesi ve yeşermesi için, hem politik anlamda, hem ekonomik anlamda, hem ticari anlamda gerekli oyuncuların değişik noktalarda birleşmesi ve toplu bir program yaratmaları gerekiyor.

-Küresel anlamda yaşanan teknolojik gelişmelerden (telekomünikasyon dahil) dünya ülkeleri ve şirketler ne derece faydalanıyor? Türkiye bu global teknolojileri ne kadar etkin kullanıyor?

Erik Peterson: Bahsettiğim gibi teknolojik gelişmelerde 4 tane alt trend olduğunu görüyoruz. Bunlar, süper ve hızlı bilgisayar,  nano teknoloji, bio teknoloji ve robotik teknoloji.

Bence bütün ülkeler bundan parça parça faydalanıyorlar. Ama burada önemli olan konu, bu noktalarda yaşanan gelişmelerin dünyanın farklı yerlerinde değişik şekillerde gelişiyor olması.

Önceden dünyanın birkaç merkezinde toplanan bu gelişme noktaları şimdi dünyanın çok farklı yerlerine dağılmaya başladı ve Türkiye için esas soru, Türkiye’nin bundan nasıl bir parça alacağı ve bunları nasıl ülke içine çekeceğidir

Bu konuda Türkiye’nin ne tür stratejiler geliştirileceği ve tüm inovasyon vizyonunu kendi global stratejisine nasıl oturtacağını merakla bekliyorum.

 Türkiye’nin belirleyeceği stratejiler, Türkiye’nin teknolojik ana gelişmeler noktasında merkez mi olacak, yoksa merkez olan bölgelere servis sağlayıcısı mı olacak sorularına açıklık getirecektir.

Türkiye’de çok ciddi bir potansiyel var. Devlet tarafından verilen ciddi bir destek var. Ama büyük resimde belirli noktaların birleştirilmesi ve insanların beraber o noktaya doğru yürümesi gerekiyor. Bu nokta Türkiye’nin geliştirmesi gereken bir nokta olarak öne çıkıyor. Belli başlı sektörlerde bilgi transferi Türkiye’ye doğru kayma noktasında ama, daha hedef odaklı ve birleştirici stratejilerle Türkiye birçok teknolojik gelişim ve sektör için lider bir merkez konumuna gelebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster