Ana SayfaRöportajlarDünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!---

Dünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!

6 / 10
Dünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!
03 Ocak 2014 - 10:26 www.finansgundem.com

BANKACILIK GLOBAL DEĞİŞİME YETERİNCE UYUM SAĞLAMADI

*Gelişen trendlerin finansman ihtiyacı nedir? Bu ihtiyacın karşılanmasında bankacılığın sektörel rolü sizce ne olacak?

Erik Peterson: Bu aslında gerçekten çok önemli bir soru. Çünkü gelecekte olacak değişikliklerin ciddi anlamda finansman ihtiyacı olacak ve bankacılık burada önemli bir rol oynayacak. Biz A.T. Kearney olarak, yıllardır doğrudan yabancı yatırım noktasında güven seviyesini ölçen ve değişik ülkeleri kapsayan bir anket yapıyoruz. Yaptığımız çalışmada geçmiş yıllarda her zaman BRIT ülkelerini dışardan aldıkları yatırım noktasında, yatırımcıların ilk seçecekleri ülkeler olduğunu görüyorduk. Ama son zamanlarda yaşanılan değişimler ve trendler ışığında, bu sene ilk defa Amerika birinciliği aldı. Önümüzdeki birkaç sene içerisinde neredeyse dışarıdan gelen yatırımın büyük bir kısmının Amerika’ya gideceği ve Amerika içindeki yatırımcıların da, yatırımlarını Amerika’da tutacağı belli oldu. Bunun sebebi, Amerika’da gerçekleşen enerji altyapısının değişimi ve ekonomik alanda yaşanılan gelişmeler ve reformlar.

-Bankacılık, global değişime yeterince uyum sağlıyor mu?

Erik Peterson: Bankacılığın bu değişime uyum sağladığını düşünmüyorum. Çünkü değişimler çok hızlı yaşanıyor. Ama özellikle paranın akışı anlamında sağlanan servislerin ve hizmetlerin akışı anlamında bankaların yeterince hızlı bir şekilde reaksiyon gösteremediğini düşünüyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster