Ana SayfaRöportajlarDünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!---

Dünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!

4 / 10
Dünyanın nabzını tutan adam Finans Gündem'de!
03 Ocak 2014 - 10:26 www.finansgundem.com

GELECEKTE OTANTİK STRATEJİK VİZYONU KOYABİLEN LİDER BAŞARILI OLACAKTIR

-Geleceğin liderlerinde hangi özellikleri arıyorsunuz? Liderler kendilerini nasıl hazırlamalı?

Erik Peterson: Öncelikle ben Türkiye’nin, Türkiye’ye yakın Ortadoğu’nun ve Avrupa’nın sosyal gelişmelere açık olduğunu düşünüyorum. Bu özellikle Türkiye ve Ortadoğu bölgesi için geçerli bir durumdur.

Bu noktada devletin ve hükümetin diğer organizasyonlarla beraber daha çok çalışması gerekliliği doğuyor. Geçmişten bugüne Türkiye’nin en büyük özelliklerinden bir tanesi de Türk insanının birçok farklı kültürü bir arada eritebilmesi, birçok farklı kültürle beraber yaşayabilmesi ve gelişebilmesi idi.

Bu gelecekte de global anlamda liderlerde aranacak en önemli özelliklerden biri olacaktır. Bu konu dünyada ve yaptığımız toplantılarda herkesin sorduğu bir soru. Burada iki önemli nokta var; veri kirliliği ve kısa dönemli stratejik yaklaşım.

Elimizde şu an bile kullanabileceğimiz birçok veri var ve bunun yanında gelecekte sahip olacağımız teknoloji ile birçok bilgi ve veri bizim kullanımımızda olacak. Fakat liderler için kompleksite bütün bu veriler nasıl sınıflandırmamız ve birleştirmemiz gerektiğini, nasıl bakmamız gerektiği anlamak olacaktır. Önemli olan veriyi, önemsiz olandan ayırma çok önemli bir özellik olacaktır

İkinci önemli özellik ise uzun dönemli otantik strateji geliştirme yeteneğidir. Küresel anlamda günümüzde nerdeyse bütün liderlerin, kısa dönem finansal başarı baskıları yüzünden kısa dönemde yapılacaklara odaklanmaları ve uzun dönem stratejik yol haritalarına istenildiği kadar odaklanamamalarıdır. Bundan dolayı dünyadaki tüm liderler ve şirketler uzun dönemde stratejik kimliklerini kaybediyorlar. Bence gelecekte başarılı olacak liderlerin en büyük özelliklerinden bir tanesi otantik stratejik vizyonu koyabilme, şirketlerinde bunu uygulayabilme ve kısa dönem bakış açısının yanında uzun dönem planlama yapabilme yetenekleri olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster